Μεταφέρουμε αυτούσια την απάντηση που έδωσε σε άρθρο μας το οποίο κοινοποιήσαμε στο facebook η  Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νέας Γενιάς, Ισότητας φύλλων, Τουρισμού, Πολιτισμού, Ενέργειας και Περιβάλλοντος κα Αλεξία Γκιρτσίκη με μερικές μικρές επισημάνσεις και αυτό γιατί έχουμε το ηχητικό ντοκομούντο και είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου. Κυρία Γκιρτζίκη ήσασταν πολύ εκνευρισμένη. Κάποιος φωνάζει έτσι όταν έχει άδικο. Δεν λέω αυτό, αλλά όταν κάποιος προσπαθεί να αποδείξει ότι έχει δίκιο με φωνές, έχουμε την αίσθηση ότι αυτό – το δίκαιο του – έρχεται σε δεύτερη μοίρα. (εσείς ως νομικός τα γνωρίζεται καλλίτερα από εμάς). Να δεχτούμε ότι είχατε δίκιο. Εμείς ως XanthiTimes.gr δεν πήραμε θέση και απλά μεταφέραμε την αίσθηση που έμεινε στην ατμόσφαιρα. Κατά τα άλλα, επειδή ακριβώς σεβόμαστε την θέση όλων όσων έχουν πολιτικό και δημόσιο λόγο και αυτό το υποστηρίζαμε και θα το υποστηρίζουμε όσο έχουμε φωνή και λόγο.
ΓΡΑΨΑΜΕ: 

Ιπποκράτης Καμαρίδης: «Πήγατε να δείξετε το μπόι σας»

Έντονος διαξιφισμός με πολύ παρασκήνιο υπήρξε χθες το βράδυ κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου με τον επικεφαλής της παράταξης Ξάνθη Σταυρούπολη Νέα Εποχή και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού δήμου Ξάνθης Ιπποκράτη Καμαρίδη και την Αντιδήμαρχο Αλεξία Γκιρτζίκη.

Ο λόγος της έντονης αντιπαράθεσης ξεκίνησε όταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Δρεμσίζης ζήτησε από το Σώμα να εγκρίνει τα οδοιπορικά έξοδα της μετακίνησης της Αντιδημάρχου Αλεξίας Γκιρτζίκη και του συμβούλου της παράταξης Απόστολου Αγκόρτσα στην έκθεση τουρισμού στην Θεσσαλονίκη.

Ο Ι. Καμαρίδης ζήτησε να πληροφορηθεί από την κ. Γκιρτζίκη τον λόγο της παρουσίας τους στην έκθεση με σκεπτικό ότι δεν είχαν μαζί τους ούτε διαφημιστικό υλικό (φυλλάδια) που να προβάλλουν την Ξάνθη τουριστικά αλλά ούτε ο δήμος είχε κάποιο περίπτερο για να προβάλλει το τουριστικό προϊόν της Ξάνθης.

Η κ. Γκιρτζίκη εκνευρίστηκε αδικαιολόγητα λέγοντας ότι συναντήθηκαν με την υπουργό τουρισμού και ότι προγραμματίζεται μία ημερίδα με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη τουρισμού της περιφέρειας κ. Αντωνιάδη με σκοπό την ανάδειξη στις διπλανές πόλις του τουριστικού προϊόντος της Ξάνθης.  Όπως έδειξε η συνέχεια, όλο αυτό δεν τον έπεισε, με αποτέλεσμα ο Ι. Καμαρίδης να κάνει αναφορά για ένα τιμολόγιο 3000 ευρώ που αφορούσε την φιλοξενία αθλητών της Εθνικής του euro 2004 στα πλαίσια της των 50 χρόνων της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ξάνθης, πράγμα που δεν έγινε. Δηλαδή εξ όσων γνωρίζουμε οι αθλητές του euro 2004 δεν ήρθαν στην Ξάνθη αλλά ο δήμος χρεώθηκε με το ποσό των 6000 ευρώ για διαμονή και φαγητό. Στην συνέχεια οι τόνοι ανέβηκαν και ο Καμαρίδης επέμενε να ζητά το τιμολόγιο των 3000 ευρώ όπου θα αναγράφονται τα ονόματα αυτών που φιλοξενήθηκαν.  Η κ. Γκιρτσίκη απαντούσε με έντονο ύφος και γενικά επικράτησε μία πολύ μεγάλη αναστάτωση.

Φυσικά τα ερωτήματα για το ποιοι φιλοξενήθηκαν, πότε και γιατί, έμειναν να πλανώνται στον αέρα της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου.

ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ. ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ.

Αλεξια Γκιρτζικη κ. Παυλικιάνε, οταν αναφέρεστε σε θέματα που συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο να τα μεταφέρετε ΑΥΤΟΥΣΙΑ! Ο εκνευρισμός της κ. Γκιρτζίκη προς τον κ. Καμαρίδη δεν ηταν αδικαιολόγητος διότι, πρώτον ο κ. Ανταπουφης χάριν αστεϊσμού, οπως παραδέχθηκε αργότερα στο μικρόφωνο και είπε ότι άλλη φορά δεν θα κάνει αστεία με τέτοια θέματα, μίλησε για τιμολόγια 3.000€! Ο κ. Καμαρίδης άρχισε να ωρύεται για έξοδα 3.000€ χωρίς να καταλάβει ότι ο κ. Ανταπουφης αστειευόταν! Προσπάθησα να το πω ήρεμα στον κ. Καμαρίδη, αλλά δεν με άκουγε! Όταν κατηγορείσαι άδικα λοιπόν κ. Παυλικιάνε ο εκνευρισμός σου ΔΕΝ είναι αδικαιολόγητος! Δεύτερον, όσον αφορά την εκδήλωση για τα 50 χρόνια ΑΟΞ, οι παίκτες του Euro 2004, δεν ήρθαν, στη θέση τους ήρθαν και φιλοξενήθηκαν παίκτες που έπαιξαν στον ΑΟΞ όλα αυτά τα χρονια. Οπως είπα χθες στο κ. Καμαρίδη τα σχετικά τιμολόγια βρίσκονται στην Διευθύντρια Οικονομικών του Δήμου και θα κοινοποιηθούν στον κ. Καμαρίδη μέσω της γραμματείας του δημοτικού συμβούλιο. Τρίτον, η συμμετοχή της Αντιδημαρχίας Τουρισμού του Δήμου Ξάνθης στην Filoxenia με συναντήσεις με την ΝΥΝ υπουργό Τουρισμού κ. Κουντουρά, την πρώην υπουργό Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη, την επίτευξη διοργάνωσης ημερίδας τουρισμού τέλη Νοεμβρίου υπό την αιγίδα της ΑΜ-Θ δεν είναι «πήγαμε να δείξουμε το μπόι μας». Εάν λοιπόν υπηρετείται την δημοσιογραφία και μόνον αυτήν, προβείτε στις αναγκαίες διορθώσεις στο άρθρο σας.

Διαχείριση

Αλέξανδρος Παυλικιάνος Δεν θα προβώ σε καμία διόρθωση θα αναρτήσω την θέση σας αυτούσια κ. Γκιρτζίκη.

Αλεξια Γκιρτζικη Όπως επιθυμείτε, η ουσία είναι να μεταφερθεί το ό,τι ελέχθη χθες στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επακριβώς και κυρίως όχι μονόπλευρα!
Στην συνέχεια όλων αυτών είμαστε υποχρεωμένοι πλέον να φιλοξενήσουμε και την θέση του Ιπποκράτη Καμαρίδη ο οποίος αφού διάβασε την αντίδραση της Αντιδημάρχου ζήτησε να φιλοξενήσουμε και την δική του θέση πράγμα που πράττουμε.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΘΕΣΗ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΚΑΜΑΡΙΔΗ.

Διαμαρτυρήθηκε  έμαθα η αντιδήμαρχος αθλητισμού κ.Γκιρτζίκη στον συντάκτη του κειμένου που δημοσιεύτηκε  στην σελίδα του XANTHI TIMES.  Αντικείμενο  ο  έλεγχος  που κάναμε σαν παράταξη της αντιπολίτευσης   για συγκεκριμένα έξοδα του δήμου Ξάνθης.

Θέλω λοιπόν να υπενθυμίσω σε όλους τους κυρίους της δημοτικής αρχής, πως όταν ξοδεύουν τα χρήματά  των Ξανθιωτών, δεν θα το κάνουν χωρίς έλεγχο.

Απαντήσαμε  λοιπόν στην κ. αντιδήμαρχο, ότι από την στιγμή που η παρουσία τους, (των 2) δεν συνεισέφερε  τίποτα για την τουριστική προβολή της Ξάνθης, ήταν περιττή.

Όσο για το τιμολόγιο των 3.000 + 3.000 E (ύπνος διατροφή των διεθνών) και τα ονόματα των φιλοξενουμένων της αθλητικής εκδήλωσης , η κ. αντιδήμαρχος , αθέτησε την υπόσχεση-υποχρέωσή της να τα παρουσιάσει στο Δ.Σ εντός 3 ημερών και πέρασε 1 μήνας.

Μετά από όλα αυτά μας «μάλωσε» γιατί τα ξαναζητήσαμε, και διαμαρτύρεται γιατί εσείς τα γράψατε!!!

Ευτυχώς θα μας κρίνουν οι συνδημότες μας