Συνεδρίαση παρωδία, τραγωδία για τους Ξανθιώτες

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του επέτρεψαν ένα τόσο σημαντικό θέμα, αυτό της μείωσης των δημοτικών τελών, να εξελιχθεί σε παρωδία.

Παρωδία πρώτη: Τα θέματα των δημοτικών τελών που δεν «πέρασαν» στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο λόγω μη απαρτίας επανήλθαν για συζήτηση με την ίδια εισήγηση πράγμα που ήταν εξ αρχής μία παρωδία με δεδομένη την στάση των «ανταρτών» συμβούλων του δημάρχου και την στάση της αντιπολίτευσης. Άρα με την έναρξη της συνεδρίασης φάνηκε ξεκάθαρα ότι όλη η ιστορία θα εξελισσόταν σε παρωδία αν όχι σε φαρσοκωμωδία με θύματα τους Ξανθιώτες κατά κύριο λόγο και φυσικά τον προϋπολογισμό που δεν πρόκειται να καταρτισθεί αν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα των δημοτικών τελών που μέσα στον προϋπολογισμό του δήμου είναι ένας υπο – προϋπολογισμός.

Παρωδία δεύτερη: Με επιστολή τους ο Χ. Μούρκας και ο Α. Κυριακίδης γνωστοποίησαν την πρόθεση τους να μην στηρίξουν την παράταξη τους – ακόμη – και λέμε ακόμη γιατί μετά και το αποψινό (Δευτέρα), ουδείς γνωρίζει ποιες θα είναι οι αποφάσεις του δημάρχου παρ όλο που ήταν νηφάλιος και εδώ είναι το ζητούμενο. Πώς είναι δυνατόν ο δήμαρχος να είναι νηφάλιος την στιγμή ακριβώς που «παίζεται» στην κυριολεξία η διοίκηση του και η λειτουργία του δήμου μέχρι την λήξη της θητείας του με δεδομένο πλέον ότι οι υπηρεσίες δεν δουλεύουν λόγω της έλλειψης των πολιτικών αποφάσεων από την διοικούσα παράταξη.

Παρωδία τρίτη: Σησάμη η αντιπολίτευση – και ορθά έπραξε – δεν ψήφησε καμία πρόταση του δημάρχου ούτε συναίνεσε στην προσπάθεια του να βρεθεί κάποια μέση λύση,  αναφέροντας ότι υπάρχει κίνδυνος μη κατάρτισης του προϋπολογισμού,   λησμονώντας προφανώς ότι είναι δική του υποχρέωση και ευθύνη και όχι της αντιπολίτευσης. Ορθώς συμμετείχε σε αυτήν την παρωδία η αντιπολίτευση, όταν η διοικούσα παράταξη αδυνατούσε η ίδια να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία.

Παρωδία Τέταρτη: Ενώ από το πρώτο θέμα της συζήτησης της μείωσης ή της αύξησης των δημοτικών τελών η πλειοψηφία σταμάτησε στους 18 θετικούς ψήφους και όλους τους άλλους αρνητικούς και λευκούς όπως της κ. Πυρνάρη, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, προφανώς μετά από εντολή του δημάρχου, συνέχισε την συζήτηση και στα υπόλοιπα θέματα που αφορούσαν συνολικά τα δημοτικά τέλη προσβάλλοντας την αρχηγική ιδιότητα του δημάρχου και αποδεχόμενος μία κατάσταση που δεν οδηγούσε πουθενά.

Παρωδίας – τραγωδίας, συνέχεια: Μετά από αυτήν την εξέλιξη το θέμα θα πάει στην αποκεντρωμένη περιφέρεια η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα εκδώσει απόφαση να μην μειωθούν τα δημοτικά τέλη. Υπάρχει και η χειρότερη εκδοχή το θέμα να παραπεμφθεί στο παρατηρητήριο, στον γνωστό Επίτροπο Φούχτελ όπως και έγινε σε άλλο δήμο της Βορείου Ελλάδος όπου επιβλήθηκε η αύξηση των δημοτικών τελών.

Τελικά μέσα από όλη αυτήν την πολιτική ανεπάρκεια, αυτοί που πληρώνουν την νύφη είναι οι δημότες.