Αξίζει να τονισθεί ότι οι Ξανθιώτες  συμπάσχουν με τους γονείς που έχασαν το παιδί τους και καταδικάζουν τις ακραίες πρακτικές της Χ.Α. αλλά … κάποια πράγματα πρέπει να έχουν και όρια από την πλευρά του κυβερνόντος κόμματος το οποίο αντί να ασχολείται με την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών το μόνο που πράττει πολύ καλά είναι να διοργανώνει αντιρατσιστικές φιέστες.

Πέρα από εκεί όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης τα  τελευταία χρόνια διοργανώνει πορείες για αυτό το  γεγονός,  την απώλεια της ζωής ενός νέου ανθρώπου και  όλοι κατανοούν την ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.

Όμως, δεν είδαμε το κόμμα των ιδεοληψιών να διοργανώνει μία πορεία διαμαρτυρίας για τους νέους μας που ξενιτεύονται για να βρούνε ένα κομμάτι ψωμί, δεν είδαμε να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας για τα παιδάκια που ξυπνάν κάθε πρωί για να πάνε στο σχολείο και μέσα στην τσάντα τους ο γονιός, επειδή είναι άνεργος, δεν έχει να του βάλλει ένα σάντουιτς ή να του δώσει ένα δίευρω.

Δεν είδαμε τους ευαίσθητους Συριζαίους της Ξάνθης να νοιάζονται να χτίσουν ένα σχολείο στα ανάπηρα του σχολείου της Γενησέας και επιτρέπουν σε αυτά τα παιδιά με ειδικές ανάγκες να κάνουν μάθημα μέσα στο κοντέινερ και πολλά άλλα.

Η επιλεκτική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης αρχίζει και τελειώνει στους αντιφασιστικούς αγώνες κατά της  Χ.Α.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ

«Αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα»

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από νεοναζιστές- μέλη της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι παρά μία εγκληματική νεοναζιστική συμμορία που σπιλώνει τις αξίες της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Ο Παύλος Φύσσας είναι πλέον σύμβολο κατά του φασισμού εντός και εκτός Ελλάδας. Το 2014, έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του, τοποθετήθηκε άγαλμα στο σημείο, το οποίο έχει βεβηλωθεί πολλές φορές είτε από βανδαλιστές είτε από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής. Επιπλέον, με απόφαση του Δήμου, η οδός Παναγιώτη Τσαλδάρη μετονομάστηκε σε οδό Παύλου Φύσσα.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ τιμώντας τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, καλεί τους φίλους και τις φίλες, τα μέλη, όλους τους αντιφασίστες-αντιφασίστριες, στην Κεντρική Πλατεία  της Ξάνθης, να συμμετάσχουν  στην αντιφασιστική πορεία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16/09 στις 12:00.

Από το Γραφείο Τύπου