ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 5 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 8 μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθησαν χθες (2-9-2017) το μεσημέρι, στο νομό Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, πέντε (5) διακινητές, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 37 και 32 ετών και τρεις (3) αλλοδαποί, εκ των οποίων ένας 48χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και δύο υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 24 και 18 ετών, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε (5) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Νεπάλ, ένας (1) υπήκοος Πακιστάν, ένας (1) υπήκοος Αφγανιστάν και ένας (1) υπήκοος Ιράν.

 

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί  εντόπισαν τους τρεις δράστες, ηλικίας 48, 24 και 18 ετών να επιβαίνουν σε όχημα και να λειτουργούν ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο όχημα, το οποίο οδηγούσε ο 37χρονος με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

?

Ειδικότερα, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Ξάνθης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα δύο (2) οχήματα και επιχείρησαν να τα ελέγξουν. Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν, ο 48χρονος οδηγός του ενός, το ακινητοποίησε, ενώ ο 37χρονος, δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

 

Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο 37χρονος οδηγός εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κινήθηκε στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Ξάνθης, όπου   μαζί με τον 32χρονο συνοδηγό, εγκατέλειψαν το όχημα και επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή σε παρακείμενη δασική περιοχή, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

 

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο παραπάνω όχημα, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και 6 κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Συνελήφθη 50χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 17 μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθη χθες (2-9-2017) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, 50χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκατρείς (13) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και τέσσερις (4) υπήκοοι Ιράκ.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και 3 κινητά τηλέφωνα.

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

 Συνελήφθη 47χρονος υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθη χθες (1-9-2017) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 47χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες. Έντεκα (11) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και δύο (2) υπήκοοι Μπανγκλαντές.

 

Αναλυτικότερα, χθες το πρωί, στον δυτικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 47χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

 

Λίγο πιο κάτω, στα διόδια Ιάσμου, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν  το όχημα και να συλλάβουν τον 47χρονο διακινητή.

 

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.