Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς κάνει η δημοτική αρχή με συγκεκριμένο μαγαζί της “παραλίας” της Ξάνθης ή αν ο δήμαρχος έχει προσωπικά ή πολιτικά προβλήματα με τους ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου μαγαζιού,  όμως, το γεγονός ότι η κανονιστική “πάει κι έρχεται” και δεν επικυρώνεται από την Διευρυμένη Περιφέρεια σίγουρα, θα πρέπει την αρμόδια επιτροπή του δήμου, τους νομικούς του δήμου Ξάνθης τους υπηρεσιακούς παράγοντες και κυρίως   τον δήμαρχο Ξάνθης,  να τους απασχολήσει έντονα αυτό το γεγονός.

Τι συμβαίνει κύριε Δήμαρχε; Γιατί οι επαγγελματίες των καφέ μπαρ και της εστίασης κρατούνται όμηροι στην κυριολεξία, αφού δεν γνωρίζουν πότε και πόσα και αν δικαιούνται να βγάλουν τραπεζοκαθίσματα έξω;

Οι δημοτικοί άρχοντες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι οι επαγγελματίες, με σύμμαχο τον καλό Θεούλη, θα βγάλουν πέντε δεκάρες τους δύο μήνες που κρατά το καλοκαίρι όχι για να κερδίσουν, αλλά για να πληρώσουν τα σπασμένα του Τσίπρα και τις υποχρεώσεις τους προς τον Δήμο.

Δεν έπρεπε αυτό το σοβαρό πρόβλημα η διοικούσα παράταξη να το είχε λύσει μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα της;

Πότε σκοπεύει η Δημοτική Αρχή να τελειώνει με αυτό το ζήτημα;

Μου έλεγε φίλος καταστηματάρχης της εστίασης χθες το βράδυ ο οποίος τρέμει στην σκέψη να βγάλει ένα τραπεζάκι έξω στην αυλή του καταστήματος μήπως και περάσουν οι υπηρεσίες του κράτους μαζί με αυτούς που παριστάνουν την δημοτική αστυνομία στον Δήμο Ξάνθης και του βάλλουν πρόστιμο.

Το παράδοξο είναι ότι το συγκεκριμένο μαγαζί, ίσως γιατί λειτουργεί μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και δεν κινδυνεύει ο δήμαρχος  να δεχτεί κριτική από την αντιπολίτευση,  το προτιμάει.  Σε τακτά χρονικά διαστήματα ο δήμαρχος με τους συνεργάτες του επισκέπτονται το εν λόγο κατάστημα υγειονομικού ενδοιαφέροντος. Άρα ο καταστηματάρχης και να θέλει να παρανομήσει, δεν μπορεί, όμως αυτό δεν είναι το θέμα.

Δεν σημαίνει ότι επειδή λειτουργεί το συγκεκριμένο κατάστημα εστίασης στα πλαίσια της νομιμότητας, ο ίδιος ο καταστηματάρχης  να μην γνωρίζει πόσα τραπεζάκια θα βγάλει στην αυλή του και τι σκέπαστρα δικαιούται να έχει για να προσφέρει καλλίτερες υπηρεσίες στους πελάτες, αυτοί να αυξηθούν, το μαγαζί να χρειαστεί περισσότερα χέρια και το κράτος και ο Δήμος να “οικονομήσουν”περισσότερα.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Δήμος Ξάνθης και Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων μαζί με την ομοβροντία των ελέγχων που δέχονται από το ανάλγητο κράτος,  έχουν εγκλωβίσει τους επαγγελματίες της Ξάνθης  σε μία σαθρή λογική νομιμότητας και παρανομίας. Ως πότε;

Είναι κοινό μυστικό πως αρκετοί  επαγγελματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος,  που έχουν δουλειά και δίνουν μεροκάματο σε πολλές Ξανθιώτικες οικογένειες, είναι έτοιμοι, εξ αιτίας αυτού του παραλογισμού και της ασυνεννοησίας των υπηρεσιών – εκτός αν κάποιοι από την διοίκηση του Δήμου, κρατούν σκόπιμα στον “αέρα” αυτές τις αποφάσεις για να μπορούν, με παλαιοκομματικό τρόπο, κάποιοι να επανεκλεγουν- αρκετοί αν όχι όλοι από αυτούς τους επαγγελματίες της  Ξάνθης, είναι έτοιμοι να  κλείσουν τα μαγαζιά τους, να βγουν στο μεροκάματο και να ησυχάσουν.