Ξυνίδης: «Θα υποβάλλω μύνηση»

Καμαρίδης: «Ποια είναι τα έξοδα υπέρ τρίτων και πόσες προσλήψεις εποχιακών έχουν γίνει με κόστος 19.221 ευρώ και 5.400 αντίστοιχα συν διάφορα έξοδα 2000 ευρώ».

 

Για μία ακόμη φορά το Δημοτικό Ραδιόφωνο έγινε πεδίο αντιπαράθεσης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Ξάνθης το μεσημέρι της Τρίτης όπου ο Θ. Ξυνίδης απείλησε ότι θα υποβάλλει μήνυση στον πρόεδρο Λομβαρδέα γιατί δεν τηρεί την δεοντολογία ενώ ο Ι. Καμαρίδης μίλησε λέγοντας  ότι λειτουργεί αθέμιτα απέναντι στους ιδιοκτήτες ραδιοφώνων της πόλης.

Οι απαντήσεις του κ. Λομαβαρδέα δεν έπεισαν το Σώμα.

Ο επικεφαλής της παράταξης Κοινωνία Δημοτών Θ. Ξυνίδης κατήγγειλε στο Σώμα ότι η διοίκηση του δημοτικού ραδιοφώνου τα τελευταία 9 χρόνια δεν κάλεσε κανένα μέλος της παράταξης του για να παρουσιάσει τις θέσεις του σε θέματα που αφορούν την πόλη, τονίζοντας ότι το δημοτικό ραδιόφωνο λειτουργεί προπαγανδιστικά υπέρ της δημοτικής αρχής.

Στην συνέχεια ο Θ. Ξυνίδης ανέφερε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά του προέδρου διότι με βάση τον κώδικα δεοντολογίας η παράταξη του έπρεπε να κληθεί σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν οι δημότες να φορτώνονται αυτό το κόστος και να μην υπάρχει η δυνατότητα να ακούγονται όλες οι παρατάξεις λόγω αποκλεισμού.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Ι. Καμαρίδης ο οποίος μίλησε για αθέμιτο ανταγωνισμό προς τους επιχειρηματίες του νομού λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να κοστίζει στους δημότες 140.000 ευρώ και να έχει τελικό αποτέλεσμα δράσης μόνο 6.000.

Στην συνέχεια έφερε σαν παράδειγμα άλλα δημοτικά ραδιόφωνα και συντασόμενος με τον Θ. Ξυνίδη ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να μην έχει φωνή η παράταξη μου στο δημοτικό ραδιόφωνο που στην τεική πληρώνουν οι δημότες.

Ακολούθως ανέφερε ότι έχει θέση εδώ και τρία χρόνια ερωτήματα προς την διοίκηση του δημοτικού ραδιοφώνου τα οποία ουδέποτε απαντήθηκαν όπως: «Ποια είναι τα έξοδα υπέρ τρίτων και πόσες προσλήψεις εποχιακών έχουν γίνει με κόστος 19.221 ευρώ και 5.400 αντίστοιχα συν διάφορα έξοδα 2.000 ευρώ».

Ο κ. Λομαβαρδέας δεν αντέταξε κανένα πειστικό επιχείρημα και δέχτηκε τις θέσεις της αντιπολίτευσης χωρίς να απαντήσει στα ερωτήματα της.