Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Όπως δείχνουν τα πράγματα η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να «τελειώσει» τον πρωτογενή τομέα αφού σε λίγο καιρό οι αγρότες πλέον λόγω της επιπλέον φορολόγησης τους θα αναγκαστούν να φύγουν από τα χωράφια τους και θα προστεθούν στην ατελείωτη λίστα των υπόλοιπων ανέργων Ελλήνων πολιτών.

 Οι υπεύθυνοι-ανεύθυνοι αυτήν την φορά στοχοποιούν ακόμη ένα βασικό εργαλείο του πρωτογενούς τομέα, το νερό αγροτικής χρήσης, καθώς  με την εισαγωγή του «μεταβλητού τέλους» όπου εμπεριέχεται και το «περιβαλλοντικό τέλος» σκοπεύουν ήδη από την επόμενη χρονιά να επιβαρύνουν τους παραγωγούς με ποτιστικές καλλιέργειες με ένα έξτρα κόστος που εμπειρικά υπολογίζεται στα 6 ευρώ ανά στρέμμα (εκτός του σταθερού τέλους που πλήρωναν μέχρι τώρα).

Την στιγμή που μιλούμε όλοι για την διαφύλαξη και την στήριξη της αγροτικής παραγωγής, ως ένα από τα ελάχιστα εργαλεία που διαθέτουμε προκειμένου ο τόπος να βγει από την οικονομική ύφεση, κάποιοι εργάζονται μάλλον για τα αντίθετα αποτελέσματα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ που θα τα «καταργούσε όλα» αποδεικνύει περίτρανα ότι ήρθε για να τα «καταστρέψει όλα». Με την συγκεκριμένη απόφαση, η αύξηση του κόστους άρδευσης είναι δεδομένη και προσθέτονται νέα  βάρη πολύ στοχευμένα στις πλάτες αυτών που η σημερινή Κυβέρνηση υπερασπιζόταν κάποτε  επάνω στα τρακτέρ.