ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης
κ. Σταύρο Κοντονή

                                                Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Κύριε Υπουργέ,
Από δημοσιεύματα έφημερίδων προκύπτει, πως ο κ. Ι. Σαββίδης ή η εταιρεία του, με την οποία αγόρασε την ΣΕΚΑΠ, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, ενδεχομένως στη διοικητική δικαιοσύνη, για την αποφυγή των προστίμων από λαθρεμπόριο που είχαν επιβληθεί στην ιδιωτικοποιηθείσα αυτή εταιρεία. Και ενώ η δίκη αυτή είχε διεξαχθεί, ή συμφωνα με άλλα δημοσιεύματα και ενώ είχε εκδοθεί και η πρωτόδικη απόφαση και είχε ασκηθεί ή θα ασκούνταν έφεση, μεσολάβησε η χαριστική-φωτογραφική τροπολογία και η ψήφισή της από την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αν τα δημοσιεύματα αυτά ευσταθούν, με την οποιοδήποτε εκδοχή τους, τότε η ανωτέρω τροπολογία συνιστά παρέμβαση της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας στη δικαστική, αφού επί επίδικου θέματος παρεμβαίνει τελικά ο νομοθέτης υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Αν ετσι έχουν τα πράγματα, τότε το συγκεκριμένο σκάνδαλο Σαββίδη-ΣΕΚΑΠ παίρνει ακόμη βαρύτερη μορφή και διάσταση και τίθενται νέα ζητήματα κυβερνητικών ευθυνών. Ερωτάσθε, λοιπόν, ως Υπουργός Δικαιοσύνης:

α. Υπήρχε δίκη σε εξέλιξη για την υπόθεση των προστίμων από λαθρεμπορία που είχαν επιβληθεί στη ΣΕΚΑΠ, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατέθεσε στη Βουλή και η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ψήφισε την τροπολογία-Σαββίδη;

β. Αν η απάντηση στο προηγούμενο ερώτημα είναι καταφατική, τότε ποιό ήταν το δικαστήριο το οποίο είχε επιληφθεί της συγκεκριμένης υποθέσεως και σε ποιό στάδιο βρισκόταν η συγκεκριμένη επιδικία:

Ο  ερωτών