Μπορεί η κυβέρνηση να “πιπιλίζει” τους βουλευτές της με τα αντίμετρα αλλά έτσι όπως προχωρεί η οικονομία και φόντο την υπερφορολόγηση, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα υπάρξουν αντίμετρα γιατί απλούστατα  ο  στόχος είναι πολύ υψηλός.

Δεν γνωρίζει κανένας πλέον τι θετικό θα μπορούσε να αλλάξει την πορεία της οικονομίας με αυτή την συμφωνία μεταξύ των δανειστών και της κυβέρνησης, με δεδομένο ότι η μέχρι τώρα συμπεριφορά των στελεχών της  αποδεικνύει για μία ακόμη φορά   ότι κινούνται στην λογική της παραμονής τους όσο γίνεται περισσότερο στην εξουσία και…  “βλέποντας και κάνοντας”.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένας πλέον από τους γνωστούς “οικονομικούς αιμοδότες” δεν θα είναι σε θέση μετά το 2018 να συνεχίσει να πληρώνει για να δημιουργηθεί το “πλεόνασμα” το οποίο τότε και μόνο τότε, θα μοιραστεί στην κοινωνία.

Επαγγελματίας έλεγε χθες πολύ χαρακτηριστικά. “Να πληρώνω εγώ,  για να δημιουργηθούν τα αντίμετρα; Ως πότε; Εδώ δεν γνωρίζω αν αύριο θα υπάρχω ως επιχείρηση με αυτήν την υπερφορολόγηση”.