Αδέσποτα δάγκωσαν 8χρονο στην Θαλασσιά και η οδύσσεια συνεχίσεται


Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Σοβαρή καταγγελία δέχτηκε σήμερα το πρωί η ηλεκτρονική εφημερίδα Xanthitimes.gr, σχετικά με ένα αδέσποτο το οποίο πριν από τρείς μήνες επιτέθηκε σε ένα 8χρονο από την Θαλασσιά όπου ακόμη και σήμερα, το ίδιο το σκυλί, εξακολουθεί να προκαλεί στο παιδί τον φόβο.

Η μητέρα ζητά την απομάκρυνση του αδέσποτου σκύλου που βρίσκεται απέναντι από το δικό της σπίτι.

Ο δήμος Τοπείρου προσπαθεί με τους κτηνιάτρους του να το απομακρύνει, όπςω ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ν. Κετίπης,   όμως δεν το κατάφερε.

Αιτία, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ένας γείτονας που υποστήριζε ότι είναι δικό του το σκυλί.

Η ιστορία, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα μητέρα του 8χρονου ξεκίνησε πριν από τρείς μήνες, όταν απέναντι από το σπίτι της μία αγέλη τριών εξαγριωμένων αδέσποτων σκύλων επιτέθηκε στο παιδί της το οποίο και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Ξάνθης.

Το γεγονός αναφέρθηκε στην Αστυνομία και αυτή με την σειρά της υποχρέωσε τον δήμο Τοπείρου να απομακρύνει τα αδέσποτα πράγμα που έκανε για τα δύο από τα τρία.

Δυστυχώς όμως, βγαίνει το συμπέρασμα από την συζήτηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ν. Κετίπη, το τρίτο και ποιο επικίνδυνο αδέσποτο σκυλί, παρόλο που έγιναν προσπάθειες να απομακρυνθεί από την γειτονιά – άραγε παρακαλώντας το σκύλο να φύγει;- αυτό δεν επιτεύχθηκε και αιτία ήταν ότι ο γείτονας μέχρι πρότινος υποστήριζε ότι το σκυλί ήταν δικό του και εννοείτε βέβαια, ότι  όταν του ζητήθηκε να το ταχτοποιήσει τότε αρνήθηκε το γεγονός ότι είναι δικό του.

Ο δήμος προσπάθησε, σύμφωνα με τον δήμο Τοπείρου εδώ και τρείς μήνες – άλλοι απομακρύνουν  βουνά σε τόσο χρόνο-  να το απομακρύνει, αλλά είναι λένε μεγαλόσωμο και στάθηκε αδύνατη η απομάκρυνση του από την γειτονιά.

Το θέμα από την πλευρά του δήμου ξεχάστηκε. Όμως στην οικογένεια, ο φόβος στο 8χρονο παιδί υπενθύμιζε καθημερινά το σοκ και τον φόβο για το μεγαλόσωμο τετράποδο.

Μάταια η μητέρα ζητά την απομάκρυνση του, αλλά όπως η ίδια αναφέρει, οι προσπάθειες του δήμου δεν καρποφόρησαν – αν αυτές έγιναν-.

Μιλήσαμε με τον αντιδήμαρχο Ν. Κετίπη ο οποίος παραδέχτηκε ότι είναι ένα προβληματικό ζωντανό πλην όμως δεν κατάφεραν να το «μαντρώσουν».

Τέλος ο κ. Κετίπης δεσμεύθηκε ότι θα ζητήσει την βοήθεια του δήμου Ξάνθης όπου η υπηρεσία περισυλλογής των αδέσποτων, έχει μεγαλύτερη εμπειρία.

Τι θέμα θα το παρακολουθούμε σημειώνοντας ότι ο δήμος Τοπείρου έχει την ευθύνη να προστατεύσει τους δημότες του και είναι υποχρεωμένος να δώσει λύση.

Ο κτηνίατρος που είναι συμβεβλημένος με τον δήμο Τοπείρου είναι υποχρεωμένος να προτείνει λύση μέσα στο πλαίσιο της νομοθεσίας.