Είδαμε τον Δήμαρχο Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλο να περιορίζει τις δραστηριότητες του αποκλειστικά στα καθήκοντα του που έχουν σχέση με την διοίκηση του δήμου.

Μετά τον ανασχηματισμό που έκανε, ανέλαβε την προεδρία της Επιτροπής Ποιότητας και ζωής στέλνοντας προφανώς το μήνυμα  στην εσωτερική και όχι μόνον αντιπολίτευση.

Το μήνυμα που λαμβάνεται από τον δήμαρχο είναι αυτό και ενισχύεται με την ψήφιση από την πλευρά του για πρόεδρο του ΣΔΑΝΞ τον Θ. Μίχογλου. Δεν γνωρίζουμε αν ήταν αρχική συμφωνία μεταξύ των δύο δημάρχων, μιας και ήταν συνυποψήφιος του στην ανάδειξη της προεδρίας στις προηγούμενες  εκλογές για την ανάληψη της διοίκησης του ΣΔΑΝΞ ή αν απλά ο δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος αποφάσισε να ασχοληθεί περισσότερο με τα του δήμου του και όπως μας λένε ι πληροφορίες προετοιμάζεται για τις επόμενες εκλογές.

Άρα η στροφή στα του δήμου χωρίς να αναλίσκεται με άλλα καθήκοντα όπως αυτό της ΣΔΑΝΞ και η ανάληψη της προεδρίας της Επιτροπής Ποιότητας και ζωής, μάλλον μας λέει ότι θα πρέπει να προετοιμάσει το έδαφος για τις επερχόμενες εκλογές να επιλέξει αυτά τα δύο χρόνια με ποιους δημοτικούς συμβούλους θα πορευτεί μέχρι την λήξη της θητείας- άλλωστε είναι κοινό μυστικό ότι «ξεσκαρτάρει» τους συμβούλους και ο ανασχηματισμός αυτό έδειξε,  αλλά και ότι πείρε μηνύματα όχι μόνο από την … ενδοπαραταξιακή του αντιπολίτευση, αλλά και από τους συνδημότες οι οποίοι παρ όλο που πέρασαν δυόμιση χρόνια από την ανάληψη της διοίκησης του δήμου, είναι επιφυλακτικοί ως προς το θετικό αποτέλεσμα της διαχείρισης των θεμάτων του δήμου από την παράταξη του.

Σε μία προσπάθεια να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει σε μεγάλη μερίδα συνδημοτών μας ο δήμαρχος, εκτιμούμε, ότι αποφάσισε να ασχοληθεί περισσότερο με την καθημερινότητα των δημοτών.

Οι επιλογή όμως του κ. Χατζηεφραιμίδη στην καθαριότητα αντιμετωπίστηκε μάλλον αρνητικά με δεδομένο ότι ο Αντιδήμαρχος δεν είχε μέχρι τώρα και στον «εξωπολιτικό» του βίο, αλλά μετέχοντας και στην διοίκηση του δήμου, επαφή με το αντικείμενο που καλείται να διαχειριστεί. Είναι γεγονός ότι επικρατεί σκεπτικισμός όχι μόνο από το Σώμα αλλά και από μερίδα συνδημοτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αντιδημαρχία καθαριότητος είναι ένα κομμάτι που έχει πολιτικό κόστος επειδή ακριβώς ο δημότης καταγράφει άμεσα την εικόνα της καθαρής ή της «ακάθαρτης» πόλης.