Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Ειλικρινά δεν ξέρω τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους οι υπεύθυνοι για το καρναβάλι της Ξάνθης και αν πραγματικά θέλουν να ξεκινήσει μία κουβέντα για το που πάει, πώς πάει, που θα πάει και πώς θα πάει, αλλά είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή αυτού του είδους η κουβέντα πρέπει να γίνει.

Τα δεδομένα άλλαξαν, οι λογικές των «παχιών αγελάδων» πέρασαν και γυρισμός όλων αυτών  δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Άρα είναι καιρός, όσο ακόμη μένει το κέφι «ριζωμένο» στα νέα μέλη των καρναβαλικών συλλόγων, να αποφασίσουμε αν θέλουμε ένα καρναβάλι ταπεινό για μας, «μπιζ μπιζε» που λέμε και άντε να βάλουμε στόχο να το κάνουμε «Περιφερειακό». Ή αν θέλουμε ένα καρναβάλι σαν του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Όμως βλέποντας μία αφίσα η οποία εγκρίθηκε από το Κέντρο Πολιτισμού και γίνεται μία προσπάθεια σύγκρισης του Ξανθιώτικου καρναβαλιού με το Ρίο Ντε Τζανέιρο σημαίνει ότι έχουμε βλέψεις για πολύ «ψηλά» και δεν είναι απαραίτητα κακό όμως… τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς κ@λους.

Καλό είναι να προσγειωθούν κάποιοι στο Κέντρο Πολιτισμού και να κοιτάξουν να κρατήσουμε το καρναβάλι της ΞΑΝΘΗΣ ζωντανό,  όσο ακόμη ακολουθούν νέοι άνθρωποι, στα βήματα των παλιών.