Μπορεί στο ΠΑΣΟΚ να έβγαλαν συντροφικά μαχαίρια και να μάτωσαν για το-καλό- του τόπου(;), μπορεί να έκαναν χίλια κομμάτια το κόμμα, όταν όμως πήραν χαμπάρι ότι η δουλειά έχει «ψωμί» ξανάσμιξαν.

Διαβάζοντας κανείς την κοινή δήλωση Γ. Παπανδρέου και της Φ. Γεννηματά, αναρωτιέται αν καταλαβαίνει το πολιτικό σύστημα της Χώρας μας.

Αλήθεια τι συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κανένας διαβάζοντας την κοινή ανακοίνωση;

Ο σοσιαλισμός δεν ήταν αυτός που μαζί με την κεντροδεξιά έφεραν σε αυτό το χάλι την Χώρα και ο λαός τους τιμώρησε και τους έστειλε με την ψήφο του στην γωνία;

Δηλαδή τι ακριβώς προσπαθεί να μας πει ο Γ. Παπανδρέου και η Φ. Γεννηματά;

Ότι συμπράττοντας αυτοί οι δύο του πρώην ΠΑΣΟΚ και τώρα με τον δημοκρατικό σοσιαλισμό και την «μεταρρυθμιστική»(;) αριστερά, θα…τι ακριβώς θα κάνουν; Θα σώσουν την Χώρα; Θα ενισχύσουν την σοσιαλδημοκρατία που καταδίκασε ο Ελληνικός λαός; Ή μήπως μυρίστηκαν πολιτικά ψοφίμια και σαν  όρνια θέλουν να ξαναχιμήξουν στην εξουσία;

Είναι βέβαιο ότι ο Ελληνικός Λαός αντιλαμβάνεται την συμμαχία τους και που το μόνο γνώρισμα που έχει είναι η κοινή προσπάθεια να ξαναβρεθούν στην εξουσία.

Διαφορετικά Παπανδρέου, Γεννηματά και Β. Βενιζέλος γιατί διέλυσαν το ΠΑΣΟΚ;

Η απάντηση είναι μία, για τον εαυτό τους.

Όταν όμως κατάλαβαν ότι θα έμεναν στα αζήτητα, ξανασμίγουν φυσικά για να μοιραστούν την εξουσία.

Αυτό είναι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα.

Δυστυχώς δεν είδαμε καμία πολιτική κίνηση συνένωσης για να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός.

Όταν όμως είδαν ότι λόγω της πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ, τους χωράει όλους, αν είναι ενωμένοι, το πολιτικό σύστημα, ξέχασαν τα πάθη, τα μίση, τις προσωπικές φιλοδοξίες και ξανάσμιξαν. Όλα για την πάρτη τους.

Λαέ βασανισμένε, ως πότε θα αντέχεις στην πλάτη σου να γίνονται αυτές οι αγοραπωλησίες συνειδήσεων με την δική σου συμμετοχή;

Α.Π.

 

 

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

 

Η χώρα πρέπει επί τέλους να αποκτήσει προοπτική εξόδου από την κρίση. Χρειάζεται, γι’ αυτό, ένα καλά συγκροτημένο σχέδιο προοδευτικών αλλαγών στην παραγωγή, στο κράτος, στους θεσμούς, στο πολιτικό σύστημα.

Για να υπηρετηθεί η ανάγκη αυτή, απαιτείται να αποκτήσουν κρίσιμο πολιτικό βάρος οι προοδευτικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, δηλαδή απαιτείται να υπερβούν τη σημερινή αρνητική κατάσταση του πολυκερματισμού τους.

Μια συμπαγής, μέσα στην πολυμορφία της, και ισχυρή Κεντροαριστερά  μπορεί να ωθήσει προς τις αναγκαίες προοδευτικές και δημοκρατικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, αφενός, όπως και να ωθήσει σε συνέργειες ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας να μπει τέλος στην κρίση, αφετέρου.

Με αφετηρία τις σκέψεις αυτές για τη χώρα και τους πολίτες, εκφράζουμε την κοινή μας βούληση να συμπράξουμε και να συνεργαστούμε για την ανασύνταξη και την ενότητα της ευρείας δημοκρατικής παράταξης, για την ανασύνταξη και την ενότητα των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της οικολογίας και του πολιτικού φιλελευθερισμού.

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα συμμετάσχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην προσπάθεια ενίσχυσης και ενοποίησης του χώρου, διατηρώντας τη δική του διακριτή φυσιογνωμία, διατηρώντας την πολιτική και οργανωτική του αυτοτέλεια, όπως άλλωστε και οι άλλες συμπράττουσες πολιτικές δυνάμεις.

Το Κίνημα θα συμβάλλει με τη δική του ιδιαίτερη φωνή στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης, πειστικής και ολοκληρωμένης αφήγησης της ενωμένης προοδευτικής παράταξης για το μέλλον της χώρας και των πολιτών της.

Τα περαιτέρω διαδικαστικά και οργανωτικά βήματα της συνεργασίας θα εξειδικευθούν σύντομα, αφού προηγουμένως συζητηθούν στα πολιτικά όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.