Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας Θράκη που έχει εκτενές ρεπορτάζ για τις ποτίστρες των κοπαδιών των κτηνοτρόφων του Δαφνώνα, ρωτήσαμε τον Αντιδήμαρχο Σταυρούπολης Κ. Παπαδόπουλο αν τελικά τα ζωντανά έχουν να πιούν νερό.

Ο Αντιδήμαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος μας απάντησε κάπως νευρικά πώς η πηγή στέρεψε λόγω της ανομβρίας (αυτό το καταλαβαίνουν όλοι) και η τροφοδοσία με νερό στις ποτίστρες των ζωντανών αποκαταστάθηκε από το δίκτυο (Και αυτό το καταλαβαίνουν όλοι ότι κάπως έτσι θα έπρεπε να λυθεί το πρόβλημα. Σημασία όμως έχει να παρέμβει η δημοτική αρχή για λόγους όχι μόνο πολιτικούς- κατ άλλους ψηφοθηρικούς- αλλά γιατί είναι αναγκαίο να στηριχθούν οι πολίτες από τον δήμο σε μία δύσκολη συγκυρία).

Τον ευχαριστήσαμε και λίγο πριν κλείσουμε την τηλεφωνική μας επικοινωνία, καταφέρθηκε κατά των δημοσιογράφων που βάζουν καταστροφικούς τίτλους όπως αυτό της Θράκης.

Του εξηγήσαμε ότι δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ασκεί κρητική στους πολιτικούς οι οποίοι και κρατούν τις τύχες των συμπολιτών μας, με τις πρωτοβουλίες τους, στην κυριολεξία στα χέρια τους.

Εκεί ο κ. Παπαδόπουλος «ξέσπασε» στολίζοντας αρκετά τους δημοσιογράφους (και εμάς μαζί) οι οποίοι τα «παραλένε».

Επισήμανση πρώτη: Αν ο κ. Παπαδόπουλος έχει πρόβλημα με τον τίτλο του πρωτοσέλιδου της Θράκης, δεν έχει παρά να απευθυνθεί στην εφημερίδα, στον δημοσιογράφο ή στον εκδότη Τένη Καμαρίδη.

Επισήμανση δεύτερη: Αν η διοίκηση του δήμου δεν αντέχει την κριτική από τους δημοσιογράφους, πρέπει να γνωρίζει ότι αυτή είναι η δουλειά τους και κάποιοι θα την κάνουν είτε είναι αρεστοί είτε δεν είναι.

Επισήμανση Τρίτη: Είναι βέβαιο ότι αν δεν ήταν το δημοσίευμα της εφημερίδας Θράκη, τα ζωντανά των κτηνοτρόφων θα «κοράκιαζαν». Να θυμίσουμε ότι όταν ένα ζώο διψά, αυτό έχει επίπτωση στην ποσότητα και ποιότητα του γάλακτος μιας και τα ζωντανά θεωρούνται επίσημα από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης το κεφάλαιο της κτηνοτροφικής επιχείρησης.

Επισήμανση τέταρτη: Αν το ζώο διψά αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα του κρέατος, είναι νευρικό και αν είναι μεγαλόσωμο μπορεί να κάνει ζημιά.

Επισήμανση πέμπτη: Αν η δημοτική αρχή δεν είναι σε θέση να στηρίξει το ζωικό κεφάλαιο της Σταυρούπολης με έργα και πρωτοβουλίες τότε…να πάει σπίτι της.

Τέλος, επισήμανση έκτη: Δεν φταίνε για όλα οι δημοσιογράφοι αγαπητέ Κυριάκο Παπαδόπουλε. Μάλλον και οι πολιτικοί και δη οι αυτοδιοικητικοί κάτι δεν κάνουν καλά στην δουλειά τους.