Δημ. Πέτροβιτς: «600 θέσεις εργασίας για δύο χρόνια μας υποσχέθηκε η εταιρεία»
Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) που έχει ξεκινήσει από την περιοχή του Έβρου, αφού έχει ήδη ολοκληρωθεί η μισή διαδρομή, όπως επιβεβαιώνει μιλώντας στη «Θ» ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς.
«ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ…»

«ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ»
Αναφορικά με το αν θα τηρηθούν τα δεσμευόμενα, ο κ. Πέτροβιτς τονίζει ότι «επάνω σε αυτή τη λογική έχει τοποθετηθεί ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης εξ αρχής. Πριν ακόμη γίνει η έναρξη των εργασιών γενικά σε όλα τα προ απαιτούμενες και σε όλα όσα έχει δεσμευθεί ο ΤΑΡ απέναντι στην Περιφέρεια. Θεωρώ όμως ότι είναι εκ των ουκ άνευ να κρατηθούν όλα, στη λογική των συμφωνιών μεταξύ του ΤΑΡ, της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης. Ο κ. Παυλίδης παρακολουθεί στενά την πορεία υλοποίησης του έργου, έχοντας ως γνώμονα το μέγιστο όφελος για τους πολίτες της Περιφέρειάς μας. Πάντως είχε γίνει μια συνάντηση και είχαν ξεκαθαριστεί αυτά σε κεντρικό επίπεδο. Είχαν πει ότι θα υπάρχουν κάποια χρήματα «ανταποδοτικά» για την Περιφέρεια, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Ευθύνης ».
«600 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
«Το συνολικό μήκος του αγωγού στην περιφέρειά μας θα είναι 186 χιλιόμετρα, ενώ το κατασκευαστικό σκέλος θα διαρκέσει περίπου 2 χρόνια» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «ρωτήσαμε τους ιθύνοντες του έργου και μας είπαν ότι στο έργο αυτό, συνολικά στην περιοχή μας θα απασχοληθούν περίπου 600 άτομα, εκ των οποίων το 50% θα προέρχεται από την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αυτό κατά δήλωση των ιθυνόντων. Η περιφέρεια δεν εμπλέκεται στις θέσεις εργασίας, παρά μόνο η κατασκευάστρια εταιρία του αγωγού και ο ΤΑΡ στην επιλογή των προσώπων. Εμείς απλώς θέλαμε να διαπιστώσουμε την εξέλιξη των εργασιών».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ελληνικός άξονας περιλαμβάνει την κατασκευή δύο κεντρικών σταθμών διαλογής στην Καβάλα και στην Θεσσαλονίκη.
Ο αγωγός θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊζάν και την Κασπία μέχρι τις χώρες της ΕΕ, ενώ αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί το 2020.

