Πορεία στους δρόμους της Ξάνθης, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας στην οποία ωστόσο, αναφορικά με τη Ξάνθη, συμμετείχε μικρός αριθμός εκπαιδευτικών.

 

Οι δάσκαλοι της Ξάνθης με μικρή συμμετοχή σε σύγκριση με το σύνολο των υπηρετούντων, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία για να διαμαρτυρηθούν για την αλλαγή του σχολείου που επιχειρεί ο Φίλης κατηγορώντας τον ότι μειώνει κατά 60 τις διδακτικές ώρες και δεν προγραμματίζει σωστά το ολοήμερο των νηπιαγωγείων.

Ο κ. Ντούμος μίλησε για 3500 κενά που δεν αναπληρώθηκαν ποτέ, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων όπου μπορεί φέτος να έγιναν κάποιες κινήσεις πρόσληψης λόγω ύπαρξης του ΕΣΠΑ, όμως ο κρατικός προϋπολογισμός για την εκπαίδευση παραμένει ο ίδιος. Όσο για το ολοήμερο νηπιαγωγείο εκεί τα πράγματα οδηγούν στα άκρα αφοί δεν υπάρχει πρόβλεψη εναλλαγής των συναδέλφων τους με άλλους και κυρίως χωρίς αντικείμενο..

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

«Βλέπουμε ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα ολοήμερα σχολεία τελειώνουν στις 15:00 και πιστεύουμε ότι σιγά σιγά θα φυλλορροήσουν» τονίζει ο κ. Ντούμος, σημειώνοντας παράλληλα ότι «εμείς θέλουμε να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και νηπιαγωγείο, λέμε «όχι» στις απολύσεις των εκπαιδευτικών και στην ανεργία, ζητούμε την άμεση πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών, που έχε ανάγκη η εκπαίδευση, αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο ολοήμερο δημοτικό σχολείο με όρους παιδαγωγικούς και κοινωνικούς , για την ενίσχυση του ολοήμερου νηπιαγωγείο και την αναγνώριση του έργου των νηπιαγωγών και ζητούμε αποτελεσματική ειδική αγωγή που χρειάζονται πολλά παιδιά καθώς επίσης και αναγνώριση των επαγγελματιών δικαιωμάτων που απορρέουν από το βασικό πτυχίο. Αυτό δηλαδή που θα μετράει στο διορισμό να είναι το πτυχίο, γιατί στο θέμα με την ειδική αγωγή, με την νέα ρύθμιση, προηγούνται αυτοί που έχουν σεμινάρια στην Ειδική Αγωγή, που και αυτό έγινε καθαρά για λόγους εξοικονόμησης των εκπαιδευτικών».