Ιπ. Καμαρίδης: Δεν βάλουμε κατά του δημάρχου, αλλά κατά της κακής άσκησης πολιτικής

 

Με αφορμή την αποχώρηση από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου αποχώρησε σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση και μεταξύ αυτών και η παράταξης Ξάνθη Σταυρούπολη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ που είναι επικεφαλής ο Ιπποκράτης Καμαρίδης ρωτήθηκε από την xanthitimes.gr.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σαφώς και δεν υπάρχει προσυνόηση μεταξύ των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Άλλωστε, σημειώνει, πώς μπορεί να γίνει αυτό, όταν η διοίκηση «κατεβάζει» θέματα προς συζήτηση την τελευταία στιγμή ή δεν τα συζητάει καθόλου και μετά τα συζητά. «Είναι δυνατόν σχεδόν ολόκληρη η αντιπολίτευση να βλέπει τα ίδια λάθη και η συμπολίτευση να μην αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν κάνει καλά; Αυτό σίγουρα θα πρέπει να απασχολήσει τον δήμαρχο».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί αποχώρησαν από την συνεδρίαση, ανέφερε: «Αφήνουμε τις δουλειές μας μεσημεριάτικα και πάμε να συζητήσουμε τρία θέματα, χωρίς εννοείτε η διοίκηση του δήμου να ενδιαφερθεί να ρωτήσει αν μπορούν όλοι να παραστούν το μεσημέρι της Παρασκευής, αλλά αυτό το παραβλέπουμε και όταν ξεκινάει η συνεδρίαση να έχετε θέμα ως υπερεπείγον, ένα αίτημα του συμπολίτη μας από την Σταυρούπολη για κάποιο κτήμα,  που έγινε αρχές Ιουνίου και όταν όλοι είναι αντίθετοι να συζητηθεί η διοίκηση το συζητά»;

Για το θέμα της μήνυσης του δημάρχου της πόλης από την μείζονα αντιπολίτευση, ανέφερε ότι δεν έχει το Σώμα το δικαίωμα,  να ενημερωθεί για την μήνυση που κατατέθηκε σε θέματα που αφορούν την κακή λειτουργία του  ιδίου και μάλιστα όταν κατηγορείτε για παράβαση καθήκοντος για εξαπάτηση του Σώματος; «Άντε και δεν ήθελε να ενημερωθεί το Σώμα ο δήμαρχος, όμως δεν είναι μία θλιβερή εικόνα κανένας σύμβουλος της συμπολίτευσης  να μη ζητήσει να πληροφορηθεί γιατί κατηγορείτε ο επικεφαλής του με τόσο βαριές κατηγορίες; Τίποτα. Μούγκα στην Στρούγκα.  Στο τέλος εγώ τι ρόλο έχω σε ένα σκοτεινό δημοτικό συμβούλιο όπου όλα αποφασίζονται πίσω από κλειστές πόρτες και μετά από προσεκτική μελέτη των αποφάσεων αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι γίνονται τόσο «βαριές» παραβάσεις»;

Τέλος ο κ. Καμαρίδης, καυτηρίασε επίσης την διοίκηση του δήμου στο θέμα της πρότασης από την πλευρά της αντιπολίτευσης – συζήτησης-ενημέρωσης του Σώματος για τις γιορτές παλιάς πόλης. «ούτε αυτό το θέμα η διοίκηση του δήμου δεν θέλησε να συζητηθεί, είναι λογικό να μην συμμετέχουμε σε μία συνεδρίαση η οποία γίνεται μόνο για την παράταξη του δημάρχου».