Αναστάτωση στους κόλπους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έχει δημιουργήσει η απουσία της Άννας Κορακάκη στην σημερινή εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο ποιός παράγοντάς της είχε την ευθύνη για την πρόσκλησή της. Τόσο η αθλήτρια όσο και ο πατέρας της εξέφρασαν έντονα παράπονα για το ατυχές περιστατικό, με την Κορακάκη με ανάρτησή της σε facebook να δηλώνει ότι ουδέποτε προσκλήθηκε και τον πατέρα της Τάσο να δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση από κανέναν.

Όλα ξεκίνησαν όταν η χρυσή Ολυμπιονίκης σε ανάρτησή της σε Μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε μεταξύ άλλων: «Πριν την επιστροφή μου από τη Βραζιλία στην Ελλάδα και κατόπιν συνεννόησης με το αρχηγείο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ειπώθηκε ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη. Στην περίπτωση όμως που θα πραγματοποιούνταν νωρίτερα, συμφωνήσαμε στο να με ενημερώσουν μία, δύο ημέρες πριν την ημερομηνία που αποφασίστηκε η συνάντηση, ώστε να αλλάξω τα εισιτήριά μου και να επιστρέψω για να είμαι εκεί μαζί με τους υπόλοιπους αθλητές. Με απογοήτευσε τρομερά το ότι κανένας -απολύτως κανένας- τελικά δεν με ενημέρωσε -πληροφόρησε- ρώτησε καν, όπως είχε συμφωνηθεί. Και αυτό έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες ανάλογες συμπεριφορές εις βάρος μου μέχρι σήμερα. Η Κορακάκη δεν υπάρχει, δεν πήγε στο Ρίο, οι επιτυχίες της είναι φαντάσματα, δεν υπάρχουν. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά…»

Με αυτή την αφορμή το Αθηναϊκό ? Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικοινώνησε με όλους τους εμπλεκόμενους της υπόθεσης. Μας μίλησε ο προπονητής και πατέρας της Αννας, Τάσος Κορακάκης, ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Ρίο Ισίδωρος Κούβελος και ο υπαρχηγός της ελληνικής αποστολής στη Βραζιλία Μανώλης Κολυμπάδης.

Τάσος Κορακάκης: «Δεν με πήραν, ούτε να μου ζητήσουν συγγνώμη»
Ο πατέρας και προπονητής της Αννας, Τάσος Κορακάκης μιλώντας στο ΑΠΕ ? ΜΠΕ περιέγραψε όλα όσα έχουν συμβεί από την Τετάρτη το βράδυ: «Δεν μας ενημέρωσε κανείς. Αν θα πάμε στο Προεδρικό Μέγαρο και πότε θα πάμε. Το μάθαμε από 3-4 δημοσιογράφους που με πήραν τηλέφωνο. Εως τις 22:00 δεν με είχε πάρει κανείς. Αργά το βράδυ πήρα τον κ. Καπράλο και μου είπε ότι έπρεπε να είχα ειδοποιηθεί και ότι δεν έκανε αυτός τις προσκλήσεις», τόνισε ο Τάσος Κορακάκης και συνέχισε:

«Πριν φύγουμε από τη Βραζιλία, είχαμε μιλήσει με το αρχηγείο της Ολυμπιακής Επιτροπής. Τους εξηγήσαμε ότι η Αννα θα πάει διακοπές. Αν η επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γινόταν πριν τις 30 του μηνός θα θέλαμε να μας ενημερώσουν 1-2 μέρες πριν, για να αλλάξει η Αννα τα εισιτήρια. Δεν με πήρε τηλέφωνο ούτε ο κ. Κούβελος, ούτε ο κ. Κολυμπάδης».

Οσον αφορά την επικοινωνία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο προπονητής της Αννας είπε: «Στις 12 το βράδυ με πήρε ο Πρόεδρος. Κατάλαβε ότι αυτό που έγινε ήταν λάθος. Ένα λάθος που δεν εμπλέκεται ο ίδιος. Μας είπε ότι όταν επιστρέψει η Αννα θα μας υποδεχτεί στο Προεδρικό Μέγαρο».

Ο Τάσος Κορακάκης επεσήμανε πως έπεσαν από τα σύννεφα: «Πραγματικά πέσαμε από τα σύννεφα. Δεν μας έχουν πάρει ούτε να μας ζητήσουν μία συγγνώμη. Ακόμη και στην περίπτωση που ήταν ανθρώπινο λάθος-όσο μεγάλο κι αν είναι- δεν μας πήρε κανείς να μας ζητήσει συγγνώμη. Εκτός από τον κ. Καπράλο δεν μας πήρε κανείς τηλέφωνο».

Ισίδωρος Κούβελος: «Δεν ενημέρωσα εγώ τους αθλητές»
Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Ρίο, Ισίδωρος Κούβελος μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και αναφέρθηκε στο θέμα. «Ενημερώθηκα για την εκδήλωση όταν έμπαινα στο αεροπλάνο. Πώς να πάρω κάποιον τηλέφωνο και ποιον να ενημερώσω; Εστειλα μήνυμα στο γραμματέα της ΕΟΕ να προσκαλέσει όλους τους αθλητές. Τους ανέφερα ονομαστικά. Εγώ ενημέρωσα μόνο τους αθλητές που ήμασταν μαζί στο αεροπλάνο. Πώς να έπαιρνα τηλέφωνο μέσα από το αεροπλάνο. Μην τρελαθούμε τελείως. Εχουμε προηγούμενα με την κοπέλα; Είναι τρελό πράγμα αυτό».

Μανώλης Κολυμπάδης: «Δεν μου δόθηκε καμία τέτοια εντολή»
Ο υπαρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Ρίο Μανώλης Κολυμπάδης τόνισε στο ΑΠΕ ?ΜΠΕ πως δεν πήρε καμία εντολή να ενημερώσει αθλητές: «Η συνάντηση οριστικοποιήθηκε την Τετάρτη 7:30- 8:00 το βράδυ. Από το αρχηγείο δεν πήρα καμία εντολή να ενημερώσω τους αθλητές. Δεν ανέλαβα καμία τέτοια ευθύνη. Αλλά πρέπει να τονίσουμε ότι η συνάντηση κανονίστηκε χθες το βράδυ».