Εξώδικο στην εφημερίδα για το άρθρο «Πρωταθλητισμός χωρίς αθλητισμό». Τι απαντά ο συντάκτης.

Τη διαμαρτυρία του για άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Αυγή» στις 10 Αυγούστου με τίτλο «Πρωταθλητισμός χωρίς αθλητισμό» εξέφρασε με εξώδικο ο Πύρρος Δήμας, θεωρώντας το εν λόγω άρθρο προσβλητικό και απαξιωτικό, με χαρακτηρισμούς προσβλητικούς της προσωπικότητάς του «ως αθλητή- ολυπμιονίκη, ως αν ανθρώπου και ως Έλληνα».

Η εφημερίδα δημοσιεύει τη διαμαρτυρία του με αποσπάσματα του εξώδικου και την απάντηση του συντάκτη Δ. Χρήστου.

«Είναι εξαιρετικά εύκολο να διαπιστώσει κανείς τις συμμετοχές μου από το 1992 έως το 2004 σε πληθώρα αγωνιστικών διοργανώσεων άρσης βαρών. Στοιχειώδης αριθμητική αποδεικνύει ότι ασχολήθηκε τουλάχιστον 15 χρόνια σκληρής προπόνησης και στερήσεων με τον πρωταθλητισμό για να καταστεί αυτό δυνατόν», απαντά ο Πύρρος Δήμας στο απόσπασμα του άρθρου που ανέφερε «άλλωστε τι είδους άθλημα είναι αυτό που ένας πρωταθλητής αγωνίζεται για μία ή δύο φορές σε τέσσερα χρόνια από Ολυμπιάδα σε Ολυμπιάδα, όπως ο Πύρρος Δήμας».

Σύμφωνα με τον ίδιο την εξύβριση συμπληρώνει η φράση «διότι έτσι δεν αγωνίζεσαι για την τιμή της πατρίδας και τη δόξα του αθλητισμού, αλλά για την τιμή της παρτίδος σου, από τα παχυλά πριμ και τα άλλα ευεργετήματα των αργομισθιών». «Προκαλείται τεράστια βλάβη στην τιμή και την υπόληψή μου, καθώς παρουσιάζομαι εν τέλει ως ένας αργόσχολος, ύποπτος για ντοπάρισμα, τεμπέλης αθλητής που λάθρα κατέκτησα ολυμπιακά μετάλλια σε 4 συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποσκοπώντας στα οφέλη που θα αποκόμιζα εγώ προσωπικά από αυτά», σημειώνει και καταλήγει: «Προφανώς διέλαθε της προσοχής του συγκεκριμένου συντάκτη το γεγονός ότι εγώ απεμπόλησα την ‘αργομισθία’ μου στον Ελληνικό Στρατό προκειμένου να υπηρετήσω τη χώρα μου από τη θέση του βουλευτή Επικρατείας. Και προφανώς δεν γνωρίζει το έργο που απολύτως αφιλοκερδώς προσφέρω, παρουσιάζοντας σε όλα τα σχολεία της χώρας τις αξίες του αθλητισμού, του ολυμπισμού και του ευ αγωνίζεσθαι».

«Ένας Ολυμπιονίκης που σέβεται την αγάπη και τις τιμές του λαού προσέχει την υστεροφημία του, την οποία στην περίπτωσή σας πλήξατε σοβαρά νοικιάζοντας το όνομά σας στο ΠΑΣΟΚ- στη χειρότερη περίοδό του- και επί δύο και κάτι χρόνια που μείνατε βουλευτής σχεδόν άφωνος», σημειώνει μεταξύ άλλων στην απάντηση του ο συντάκτης Δ. Χρήστου. «Κι αν αγαπούσατε πολύ το άθλημα που σας ανέδειξε δεν θα προσπαθούσατε να υπερασπιστείτε τα κακώς κείμενα της εποχής Σγουρού, τότε που είχε μετατρέψει την Ομοσπονδία σε κάτι σαν κλαδική του ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η ελεύθερη γνώμη μου και με αυτή προσπάθησα να φανώ χρήσιμος αναδεικνύοντας το ζήτημα της εξαφάνισης του αθλήματος και όχι ασφαλώς να σας θίξω προσωπικά», καταλήγει.