Ερώτηση για την εθνικά επιβεβλημένη αφαίρεση της ελληνικής ιθαγένειας από τον ψευδομουφτή Ξάνθης

 

Και πάλι η Χ.Α.  θέτει τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων και αγγίζει θέματα που δεν τόλμησε καμία κυβέρνηση να αγγίξει.

Με ερώτηση της προς τον αρμόδιο υπουργό, ζητεί να εφαρμοστούν τα άρθρα του συντάγματος και να άρει  την ιθαγένεια για ανθελληνική στάση του ψευτομουφτή στο εξωτερικό.

Τι θα κάνει λοιπόν η κυβέρνηση; Θα εφαρμόσει αυτά που το σύνταγμα προβλέπει; Ή θα το περάσει για μία ακόμη φορά στο “ντούκου” όπως έκαναν τόσα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις στα πλαίσια μικροκομματικών συμφερόντων;

 

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

ΘΕΜΑ: «Εθνικά επιβεβλημένη η αφαίρεση της ελληνικής ιθαγένειας από τον ψευδομουφτή Ξάνθης»

Προ  μηνός περίπου, τον Μάιο του 2016, ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ευρισκόμενος στην Τουρκία ως ομιλητής σε συνέδριο στο Πανεπιστήμιο «19 Μαΐου» της Σαμψούντας, το οποίο διοργάνωσε η Κοινότητα Βαλκανικών Ερευνών με τίτλο «Η τουρκική ταυτότητα των μουσουλμάνων στη Δυτική Θράκη», για μία ακόμη φορά έδρασε κατά του ελληνικού κράτους και υπέρ των τουρκικών συμφερόντων, προβαίνοντας σε σειρά ανθελληνικών δηλώσεων.
Συγκεκριμένα, ο ως άνω ψευδομουφτής, εμφανιζόμενος ως πρόεδρος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης», με το σύνθημα «για μια μεγάλη δυνατή Τουρκία», δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Οι μουσουλμάνοι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης είναι Τούρκοι, οι οποίοι με την ανταλλαγή των πληθυσμών ξέμειναν στην Ελλάδα από σεβασμό στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και σε πέντε παπάδες. Αυτό θέλω να υπογραμμίσω ιδιαιτέρως. Οι ανταλλαγέντες πρόσφυγες τράβηξαν πολλά, ιδίως οι δύο πρώτες γενιές υπέφεραν πολύ. Όσο για την τρίτη γενιά, συνεχίζει τη ζωή της, όπως εσείς, ως πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας, κάτω από την τουρκική σημαία. Αλλά η μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Θράκη υποφέρει εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια, υπέφεραν οι πατεράδες μας, υποφέρουμε εμείς, υποφέρουν και τα παιδιά μας. Με δύο λόγια, εγώ μεγάλωσα μέσα σε ένα κλίμα νόστου, τα παιδιά μου τα μεγαλώνω νοσταλγώντας. Νοσταλγώ την ταυτότητα, τα τζαμιά, το χώρο, νοσταλγώ το καθετί».
Στη συνέχεια και αφού χαρακτήρισε τη Δυτική Θράκη ως την «πιο φτωχή περιοχή της Ευρώπης», τόνισε προς πάσα κατεύθυνση πως «πρέπει να εργαστούμε για μια δυνατή Τουρκία». «Αν η Τουρκία είναι δυνατή, δυνατοί είμαστε κι εμείς. Όταν η Τουρκία εξασθενεί, ασφυκτιούμε. Πρέπει να εργαστούμε για μια δυνατή Τουρκία. Βοήθεια δεν περιμένει μόνο η Δυτική Θράκη. Βοήθεια περιμένει όλος ο ισλαμικός κόσμος που λέει “είμαι Τούρκος”» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι ως άνω επίμαχες δηλώσεις του ψευδομουφτή Ξάνθης εμπίπτουν αναμφισβήτητα στις διατάξεις του άρθρου 17 (παράγραφος 1 εδάφιο β’) του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, το οποίο ρυθμίζει τους τρόπους απώλειας της ελληνικής ιθαγένειας, και αναφέρει ότι:
«Μπορεί να κηρυχθεί έκπτωτος της Ελληνικής Ιθαγένειας…:
Β. Όποιος κατά τη διαμονή του στην αλλοδαπή ενήργησε προς όφελος αλλοδαπού κράτους πράξεις ασυμβίβαστες προς την ιδιότητα του Έλληνα και αντίθετες προς τα συμφέροντα της Ελλάδας».
Εν συνεχεία η παράγραφος 2 του ιδίου άρθρου ορίζει ότι:
«2. Η κατά την προηγούμενη παράγραφο έκπτωση απαγγέλλεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, μετά από αιτιολογημένη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Ιθαγένειας, η δε απώλεια της ιθαγένειας επέρχεται από τη δημοσίευση της απόφασης αυτής στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.»

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Προτίθενται οι αρμόδιες υπηρεσίες να εφαρμόσουν τα όσα η Ελληνική Νομοθεσία ορίζει και να ξεκινήσουν την διαδικασία ώστε να κηρυχθεί έκπτωτος της ελληνικής ιθαγένειας ο ψευδομουφτής της Ξάνθης Αχμέτ Μέτε για τους λόγους που προαναφέρθηκαν;

Αθήνα, 01/07/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής Β’ Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ