ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΛΑΝ ΠΟΥΛΙΔΟ

Σχετικά με την υπόθεση του ποδοσφαιριστή Άλαν Πουλίδο, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Παύλου Παπαδημητρίου, pamesports.gr, έδωσε την εξής απάντηση:

Λιανίδης 9

«Χθες νωρίς το βράδυ, ο Ολυμπιακός με γραπτό μήνυμα του Διευθυντή Επικοινωνίας Κώστα Καραπαπά, μου ζήτησε τη συνδρομή της κυβέρνησης, με παροχή στοιχείων επαφής, προκειμένου η ΠΑΕ να έρθει σε επικοινωνία τόσο με τον πρέσβη του Μεξικού στην Αθήνα όσο και με τον Έλληνα πρέσβη στην πόλη του Μεξικού.

Με τη βοήθεια του Γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών αλλά και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, τα αιτηθέντα στοιχεία δόθηκαν σε άμεσο χρόνο, έτσι ώστε η ΠΑΕ Ολυμπιακός να μπορεί να συντονίσει τις δικές της ενέργειες για την τύχη του ποδοσφαιριστή της, μιλώντας απευθείας με τις διπλωματικές Αρχές που έκρινε απαραίτητο.

Επικοινωνώντας τηλεφωνικά για δεύτερη φορά αργά χθες το  βράδυ με τον κ. Καραπαπά, τον διαβεβαίωσα ότι ήμουν στη διάθεση του Ολυμπιακού σχετικά με την υπόθεση Πουλίδο, στα πλαίσια των προβλεπόμενων καθηκόντων μου.

Χαίρομαι ιδιαίτερα, που η απαγωγή του διεθνούς Μεξικανού ποδοσφαιριστή είχε αίσιο τέλος και προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω το Υπουργείο Εξωτερικών για την αμεσότητα της αντίδρασής του».