Πρωτόκολλο Συνεργασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ)

 

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ),  σήμερα, 20 Μαΐου 2016, στη διάρκεια ειδικής προγραμματισμένης εκδήλωσης στην αίθουσα «Π. Μπακογιάννης» του Υπουργείου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Ευάγγελος Καφετζόπουλος οι οποίοι συνυπέγραψαν το Πρωτόκολλο Συνεργασίας, καθώς και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

xasapisΤο Πρωτόκολλο Συνεργασίας, που αποτελεί επιστέγασμα της άριστης πολυετούς συνεργασίας των δυο πλευρών, στοχεύει στην περαιτέρω αναβάθμιση, ενίσχυση και υποστήριξη μιας σειράς κοινών δράσεων.

Ενδεικτικά, το πρωτόκολλο προβλέπει:

  • τη θεσμοθετημένη συνεργασία με την Υπηρεσία Άμεσης Παρέμβασης του ΟΚΑΝΑ για ανηλίκους και νεαρούς παραβάτες – χρήστες ναρκωτικών ουσιών,
  • την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας και την ευαισθητοποίηση των αστυνομικών σε θέματα πρόληψης των εξαρτήσεων, με τα κατά τόπους Κέντρα Πρόληψης των εξαρτήσεων του ΟΚΑΝΑ,
  • την κατάρτιση και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων του αστυνομικού προσωπικού, με τη συνδρομή του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.)