Οι φοιτητές στους δρόμους με όλο το λαό! Τριήμερος απεργιακός ξεσηκωμός

Κάλεσμα στους φοιτητές να είναι στους δρόμους με όλο το λαό στο τριήμερο απεργιακό ξεσηκωμό, απευθύνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Η Τοπική Γραμματεία Ξάνθης καλεί  σε συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις το Σάββατο 7 Μάη στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη (αναχώρηση 14:00 από την πλατεία Ελευθερίας) και την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση την Κυριακή 8 Μάη στις 11 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση-κάλεσμα:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει μέσα στο Σαββατοκύριακο, με άθλιες διαδικασίες fast-track την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου! Θέλουν να πιάσουν στον ύπνο εμάς και τις οικογένειές μας!

Τρέμουν τη λαϊκή οργή απέναντι στα νέα μέτρα-φωτιά!

Να τους αιφνιδιάσουμε εμείς!

Δεν ανεχόμαστε:

  • Να σαρώσουν το μέλλον μας, ξηλώνονται για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, εργασιακά δικαιώματα που κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες, οδηγώντας να γίνουμε η πρώτη γενιά που θα ζήσει χειρότερα από κάθε προηγούμενη.
  • Να παραδώσουν τα κοινωνικόασφαλιστικά δικαιώματά μας στα κοράκια της ιδιωτικής ασφάλισης. Να ψάχνουμε στα λεξικά να βρούμε τι θα πει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Να πετσοκόψουν ακόμα και τις πενιχρές συντάξεις των παππούδων και των γονιών μας, την ίδια στιγμή που αυτές αποτελούν για πολλές από τις οικογένειές μας το μοναδικό εισόδημα! Παράλληλα, η σύνταξη για εμάς να γίνεται όνειρο θερινής νυκτός, αφού για να την πάρουμε θα πρέπει να δουλέψουμε για 3 ζωές!
  • Να γονατίζουν τις οικογένειές μας κάτω από δυσβάσταχτους φόρους για πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, είδη λαϊκής κατανάλωσης! Την ώρα που για τα αφεντικά φτιάχνουν “φορολογικούς παραδείσους”.
  • Να ετοιμάζουν νέο κύκλο επίθεσης στις σπουδές μας που περιλαμβάνει μέχρι και δίδακτρα στα προπτυχιακά, ξεπούλημα της περιουσίας των ιδρυμάτων μας, νέες μειώσεις σε προϋπολογισμούς.

Από τον αγώνα για τη ζωή και τις σπουδές μας… Να μη λείψει κανείς!

Γιατί μόνο έτσι στέλνουμε μήνυμα ότι δεν εγκρίνουμε ούτε αυτά τα μέτρα αλλά ούτε και το 4ο μνημόνιο “κάβα” που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Γιατί μόνο έτσι στέλνουμε μήνυμα ότι ακόμα και αν η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με τους γνωστούς πρόθυμους ψηφίσουν τα άγρια μέτρα, αυτά θα μείνουν στα χαρτιά μέσα από τους αγώνες μας.

Γιατί μόνο έτσι μπορούμε δείξουμε τη δύναμή μας! Όταν ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους, τους μαθητές, την αγωνιζόμενη αγροτιά ενάντια σε κεφάλαιο, κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ! Αυτή η συμμαχία έχει δυναμική αποδείχτηκε το προηγούμενο διάστημα!

Γιατί μόνο έτσι αποδεικνύουμε ότι η γενιά μας δε μασάει κουτόχορτο και δεν πρόκειται να κάτσει στα αυγά της! Δεν τσιμπάμε στο παραμύθι της κυβέρνησης, στο νέο “success story” αλά Τσίπρα. Η ανάκαμψη, η ρύθμιση του χρέους και όλα όσα υπόσχεται η κυβέρνηση έχουν ως προϋπόθεση, εμάς με τσακισμένα δικαιώματα και τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους να θησαυρίζουν πάνω σε αυτά!

Να μην τολμήσουν να εγκρίνουν τα μέτρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα κόμματα της ΕΕ!

Εμείς δεν τα εγκρίνουμε και είμαστε πολλοί περισσότεροι!

Κάθε μέρα θα είμαστε στο δρόμο – Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο!»