Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» θα διανυκτερεύσει το κοριτσάκι ηλικίας 3,5 ετών, που εξαφανίστηκε χτες από την μάντρα παλιών αυτοκινήτων του παππού της στο Σχιστό, όπου είχε πάει με τους γονείς του για το Πάσχα και βρέθηκε 20 ώρες αργότερα, σήμερα το μεσημέρι, στην περιοχή Αφαία Χαϊδαρίου, περίπου 4 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της εξαφάνισης.

Στο «Παίδων»  διανυκτέρευσε η 4χρονη που είχε εξαφανιστεί στον Σκαραμαγκά

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προληπτικά για εξετάσεις, καθώς από την εξέτασή του και από ιατροδικαστή δεν διαπιστώθηκε κακοποίηση ή κάτι άλλο σοβαρό για την υγεία του, πέρα από την εμφανή ταλαιπωρία του και τις γρατζουνιές στα χέρια και στα πόδια οι οποίες, όπως εκτιμάται, προκλήθηκαν από τα χόρτα και τα κλαδιά της περιοχής.

Επίσης έχει γρατζουνιές στο πρόσωπο και πάλι από την ίδια αιτία, γι’ αυτό εκτιμάται ότι πιθανόν κοιμήθηκε τη νύχτα κάπου στα χωράφια.

Οι συνθήκες εξαφάνισης του κοριτσιού δεν έχουν διευκρινιστεί, αλλά σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της Ασφάλειας Αττικής, που ερευνά την υπόθεση, δεν φαίνεται να σχετίζεται με «εξωτερικό παράγοντα».

Ειδικότερα, σε αστυνομικούς και τον ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. , οι οποίοι συζήτησαν μαζί της διακριτικά, η μικρή δεν ανέφερε τίποτα για τρίτο άτομο, αυτοκίνητο, ή κάτι άλλο που να αφήνει υπόνοιες για απαγωγή.

Το κοριτσάκι εξαφανίστηκε μετά το μεσημεριανό φαγητό του Πάσχα, από την μάντρα του παππού της, η οποία είναι ανοιχτή προς την ύπαιθρο της περιοχής και όταν διαπιστώθηκε η απουσία της, όλοι οι συγγενείς άρχισαν να την αναζητούν, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και το “Χαμόγελο του Παιδιού”, που εξέδωσε αγγελίες εξαφάνισης προς όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Οι ολονύκτιες αναζητήσεις δεν απέδωσαν καρπούς και τελικά εντοπίστηκε χθές, από δύο γυναίκες και έναν λιμενοφύλακα στο Χαϊδάρι, να περιπλανάται κλαίγοντας και ενημερώθηκε η Αστυνομία.