Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει με τα αδέσποτα στον δήμο Ορεινού όπου σύμφωνα με την καταγγελία συμπολίτη μας οι κάτοικοι του Κεχρόκαμπου αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα με τα αδέσποτα.
Ο συμπολίτης μας σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε στην ηλεκτρονική εφημερίδα XanthiTimes.gr ζητά να εφαρμοστεί ο νόμος.
Ο συμπολίτης μας εφιστά την προσοχή των αρμοδίων του δήμου Ορεινού και τους θέτει προ των ευθυνών τους.
Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή του συμπολίτη μας: Σήμερα έθεσα το πρόβλημα με τα αδέσποτα στον Αντιδήμαρχο Ορεινού Χρυσούπολης Κύριο Γιάννη Τσακαλίδη. Το πρόβλημα είναι πλέον σοβαρό τόσο σε θέματα από αρρώστιες όσο και σε σοβαρά προβλήματα στο να υπάρχει κίνδυνος για τον κάθε δημότη του χωριού .Λύσεις υπάρχουν πάντα αρκεί να υπάρχει καλή θέληση .Τους εξήγησα ότι από δω και πέρα η ευθύνη είναι πλέον προσωπική και ατομική στο αν γίνει κάποιο ατύχημα .Σέβομαι το κάθε ζώο όμως και αυτός που λέγεται ιδιοκτήτης και έχει κάποιο ζώο πρέπει να έχει ευθύνες. Φιλόζωος δεν είναι αυτός που ταΐζει τα ζώα και τα έχει έξω από το σπίτι του αλλά τα έχει μέσα και τα φροντίζει. Είναι ανεπίτρεπτο να ορμάνε τα αδέσποτα σε Παππούδες και Γιαγιάδες και ο Δήμος να μην κάνει τίποτα. Δηλαδή τι περιμένουν να γίνει το κακό και μετά να τρέξουν και να το παίξουν σωτήρες. Έδωσα τη Νομοθεσία στα άτομα του Δήμου και περιμένω να πράξουν το σωστό. Σαν πολίτης κάνω το χρέος μου και έθεσα το ζήτημα στα όργανα του Δήμου .Αν δεν υπάρχει άμεσα λύση τότε θα θέσω το θέμα εκεί που πρέπει γιατί το θέμα είναι σοβαρό και εγώ δεν θα παίξω με τη Ζωή κανενός Παιδιού και κανενός Χωριανού μου. Ας αναρωτηθούν όλοι αν ο κάθε Δήμος δεν μπορεί να εφαρμόσει τα εύκολα τότε με τα δύσκολα πως θα δώσει λύσεις…..!!!
Τέλος συζήτησης
http://www.e-fox.gr/index.php/2014-02-19-11-01-59/prostasias-zoon/71-nomos-gia-ta-zoa-syntrofias-ta-adespota-zoa-kai-alles-diatakseis-n-3170-03