Ο Γιάννης Μπουρούσης μπορεί να αποκτήθηκε την τελευταία στιγμή από την Λαμποράλ Κούτσα αλλά κατάφερε πολύ γρήγορα να γίνει ο ηγέτης της.

Ο 32χρονος σέντερ, που έχει ήδη αναδειχθεί πέντε φορές MVP της αγωνιστικής στην ισπανική λίγκα και άλλες δύο φορές στην Euroleague, πρόσθεσε ακόμα μια διάκριση στον ενεργητικό του αφού σήμερα ανακοινώθηκε πως αναδείχθηκε MVP για το μήνα Ιανουάριο στο ισπανικό πρωτάθλημα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Έλληνας διεθνής είχε πάρει τον ίδιο τίτλο και τον Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα ο Μπουρούσης στις αναμετρήσεις των Βάσκων μέσα στον Ιανουάριο είχε μ.ο ανά αγώνα 24,75 στο σύστημα αξιολόγησης, 18,5 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 0,5 τάπες και 6,75 κερδισμένα φάουλ.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ δήλωσε σχετικά: «Αφιερώνω το βραβείο στον φίλο και συμπαίκτη μου, Τόκο (σ.σ. Σενγκέλια, που τραυματίστηκε). Θα μας λείψει, αλλά θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό του. Είμαι πολύ χαρούμενος, ειδικά επειδή είχαμε έναν πολύ καλό μήνα σαν ομάδα. Είμαι ικανοποιημένος που βοήθησα την ομάδα να πάρουμε τέσσερις νίκες σε πέντε παιχνίδια κι αυτό είναι το πιο σημαντικό, πάνω από ατομικές διακρίσεις. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες και τους προπονητές μας. Το βραβείο είναι για όλη την ομάδα».