Γιορτάστηκαν τα γενέθλια της εξουσίας

Ακούσαμε όλοι τον Πρωθυπουργό όπου στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο των Αθηνών, που ήταν γεμάτο από χειροκροτητές, να λέει πολλά και διάφορα.
Δεν θα μείνουμε σε αυτή καθ εαυτή ομιλία του γιατί δεν μπορεί κανένας να συγκρατήσει αυτά που λέγονται μέσα από ένα καλογραμμένο κείμενο.
Θα μείνω στην αίσθηση που έμεινε από την γιορτή των γενεθλίων της κυβερνητικής παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ και απλά διερωτώμαι τι ακριβώς γιόρτασε.
Σίγουρα δεν θα αναφερθεί κανένας σε αυτά που έκανε ή που δεν έκανε αφού εκ του αποτελέσματος φαίνεται η κυβέρνηση να γιορτάζει την παραμονή της στην εξουσία όλον τον προηγούμενο χρόνο.
Μένω στην αίσθηση που μου έμεινε ακούγοντας τον.
Έκανε πλήρη καταγραφή της αποτυχίας των προηγούμενων κυβερνητών του τόπου κατηγορώντας τους ότι έφτασαν την χώρα σε αυτό το χάλι και δεν νομίζω ότι θα βρεθεί άνθρωπος να πει ότι έχει άδικο. Το ξέρει ο Ελληνικός λαός και δεν χρειάζεται να του το επαναλαμβάνουμε και αυτό γιατι όσο ο Πρωθυπουργός γυρνούσε από άκρη σε άκρη όλη την Ελλάδα και ανεβασμένος στα τρακτέρ έλεγε το ένα ψέμα πίσω από το άλλο οι Έλληνες πολίτες είχαν στην πλάτη τους δύο μνημόνια και 6 χρόνια δυστυχία.
Έκανε πλήρη καταγραφεί του τρόπου που διαχειρίστηκαν την διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας και εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι δεν ήταν καλή.
Καλό είναι ο κ. Πρωθυπουργός να μην μιλά για διαπραγμάτευση γιατί ο Ελληνικός λαός έζησε στο πετσί του τον εξευτελισμό από την Μπαρουφάκιο διαπραγμάτευση και την απίστευτη κωλοτούμπα του κ. Τσίπρα. Το αποτέλεσμα αυτής της σκληρής διαπραγμάτευσης των 17 ωρών, πιθανολογείται ότι ο κ. Πρωθυπουργός δούλεψε για πρώτη και τελευταία φορά στην ζωή του και είδαμε το αποτέλεσμα. Τέτοιο μνημόνιο δεν υπέγραψε καμία ηττημένη χώρα με την λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.
Έκανε πλήρη καταγραφεί της ανάπτυξης που δεν κατάφεραν να φέρουν οι προηγούμενοι κυβερνόντες σε τούτη τη ρημαδιασμένη χώρα. Ενώ το ίδιο του κόμμα έδιωξε και αυτές τις επενδύσεις που ήταν στην Χώρα, ξεπουλώντας βέβαια για ένα κομμάτι ψωμί αεροδρόμια λιμάνια και ότι βάνει ο νους. Αν αυτό το λέει ανάπτυξη…
Έβαλε το δίλλημα δεξιά ή αριστερά.
Κάλεσε τους αγρότες να τα βρούνε. Τώρα; Γιατί όχι ποιο μπροστά; Που είναι ο διάλογος πρίν ο κόσμος εξαγριωθεί και βγει στους δρόμους;
Τι περίμενε; Με το κάλεσμα του να μαζευτούν τα τρακτέρ από τους δρόμους; Πόσα ακόμη ψέματα να τους πει; Χόρτασαν οι αγρότες όπως και όλοι οι Έλληνες.
Ή μήπως να πει ότι ήταν άμαθοι και μάγκες και στην διαπραγμάτευση δεν τα πήγανε καλά και αυτή τη στιγμή έχουν να υλοποιήσουν την κάκιστη συμφωνία που πέτυχαν με τους δανειστές;
Δεν έπρεπε να πει τίποτε από όλα τα αναφερόμενα. Να έλεγε απλά τραβάμε ένα Χ και όλοι μαζί συνεχίζουμε. Και όταν λέει όλοι μαζί να είναι όλοι μαζί λαός και εξουσία. Όχι μόνοι ο λαός στον αγώνα και οι δικοί του που κατέχουν εξουσία να συνεχίσουν να τρώνε με χρυσά κουτάλια. Να πει πώς ακριβώς θα συνεχίσουμε. Πώς θα κάνουμε ελαφρύτερο το τρίτο και ποιο δύσκολο μνημόνιο σε τόσες ημέρες, θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς σε τόσες ημέρες και να τα έχει. Να καθαρίσει τα Υπουργικά περιβάλλοντα και να καθίσουν οι υπουργοί του με χρονοδιαγράμματα να δουλέψουν.
Κυρίως όμως να πούνε την αλήθεια στο Έλληνα πολίτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι στις φιέστες είναι πολύ καλός. Καιρός να αφήσει τα πανυγυράκια και να δουλέψει, κυρίως όμως να σταματήσει να πιπιλίζει το παραμύθι της αριστερής κυβέρνησης.
Μία αριστερή κυβέρνηση δεν κάνει αυτά που κάνουν συντηρητικές κυβέρνησης.
Δεν γίνεται να κυβερνάς συντηρητικά και να δηλώνεις αριστερός.
Τέλος, γενέθλια γιορτάζει ο οικογενειάρχης όταν η οικογένεια του είναι καλά και έχει διάθεση. Ο κ. Τσίπρας ως τι γιόρτασε τα γενέθλια του; Ως πατέρας που πονά με τους αγρότες στο δρόμο; Με τους επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες να παραδίδουν τις άδειες άσκησης του επαγγέλματός τους γιατί δεν μπορούν να ζήσουν; Με τους συνταξιούχους στο δρόμο; Τέλος πάντων πώς μπορεί ο Πρωθυπουργός να στήνει πανηγυράκια όταν οι πολίτες ξεροσταλιάζουν στους παγωμένους δρόμους διεκδικώντας ένα κομμάτι ψωμί για τα παιδιά τους; Με ποια διάθεση γιόρτασε τα γενέθλια της εξουσίας;