770.000 οικογένειες περίμεναν 5 χρόνια τα νέα δικαιώματα που προχθές ο Αποστόλου χτυπιόταν στα έδρανα της βουλής ότι θα αναρτηθούν σήμερα (ενώ έπρεπε να αναρτηθούν Σεπτέμβριο). Τελικά προστίθεται ακόμη ένας εμπαιγμός απέναντι στον αγροτικό κόσμο, ακόμη ένας απο τους πολλούς. Δεν αναρτήθηκαν τα νέα δικαιώματα, δεν όφειλαν ως υπουργείο να βγάλουν μια ανακοίνωση που να προσπαθεί έστω να μειώσει την οφθαλμοφανή ανικανότητα τους; Τίποτα ούτε το υπουργείο ούτε ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Πρόκειται για σαφέστατη απαξίωση του αγροτικού κόσμου- κοροϊδία του πρωτογενούς τομέα και τους καλώ αν έχουν την παραμικρή ευθιξία (που το ξέρουμε πως ούτε έχουν, ούτε γνωρίζουν τι θα πει) πολιτική ηγεσία και ΔΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ να παραιτηθούν σήμερα, φτάνει η ζημιά που προκαλέσατε και ο εμπαιγμός του αγροτικού κόσμου εδώ και έναν χρόνο…..
Δεν μπήκαν καν στον κόπο να βγάλουν έστω μια ανακοίνωση που να εξηγεί σε όλο αυτόν τον κόσμο τι προκάλεσε το τεράστιο φιάσκο, μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν το προφίλ του υπουργού που για πολλοστή φορά βγαίνει ψεύτης στον αγροτικό κόσμο….Ένα υπουργείο που αποδεικνύεται κάθε μέρα άχρηστο και καταστροφικό για τον αγροτικό κόσμο, ένα υπουργείο που στους 11 μήνες έφερε προς ψήφιση μόνο ένα νομοσχέδιο, αυτό των βοσκοτόπων στο οποίο χωρίζει τους κτηνοτρόφους σε 3 κατηγορίες με επιδοτήσεις τριών ταχυτήτων, μπερδεύει σκόπιμος ορισμούς όπως βοσκήσιμες γαίες και βοσκοτόπους και όλα αυτά αν εξαιρέσουμε πως σε ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο για τον κτηνοτροφικό κόσμο πέρασαν τροπολογίες φωτογραφικές για να μπορέσει γνωστός εργολάβος δημοσίων έργων να πάρει επιστροφή ΦΠΑ 12 εκατ, τροπολογίες για την υγεία,την παιδεία, αλλά και αυτή που θα αναγκάσει τους Έλληνες αγρότες να πληρώσει πρόστιμα και καταλογισμούς που επέβαλε η Ευρωπαϊκή ένωση στο Ελληνικό δημόσιο.
Ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε μια ιδιότυπη στάση πληρωμών επιδοτήσεων εδώ και 4 χρόνια, εξισωτικές απο το 2013 βιολογικά απο το 2012 επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου, εγχώριες φυλές, νιτρορύπανση και ένα σωρό άλλες πληρωμές να εκκρεμούν. Σε ένα χρόνο ο κύριος υπουργός μας έφερε 4 χρονοδιαγράμματα πληρωμών που δυστυχώς δεν τήρησε κανένα….Εμπαιγμός τους αγροτικού κόσμου χωρίς ποτέ να μπει στον κόπο να δώσει έστω εξηγήσεις. Μετά απο όλο αυτό το κακό προηγούμενο ποια πρέπει να είναι η εμπιστοσύνη των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα στην ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και στον ΟΠΕΚΕΠΕ;
O πρωτογενής τομέας θα μπορούσε πραγματικά να είναι η ατμομηχανή που θα μας βγάλει απο την κρίση, κάποιοι όμως φροντίζουν εσκεμμένα να την αφήνουν χωρίς καύσιμα, ο πρωτογενής τομέας και απο αυτήν την κυβέρνηση (όπως και απο τις προηγούμενες) σε συνεργασία με τους δανειστές στήθηκε στο απόσπασμα, προς όφελος πάντα των πλουσίων βορείων χωρών που εισάγουν τα δικά τους προϊόντα αξίας αρκετών δις.
Εδώ και χρόνια το ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ εκφράζοντας πάντοτε την επιθυμία του αγροτικού κόσμο απαιτεί την στελέχωση του υπουργείου γεωργίας από ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής από ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, που να αγαπάνε και να πονάνε τον κλάδο τους, που να ζούνε και να βιώνουν τα προβλήματα και όχι να κάνουν ανέξοδες ασκήσεις επί χάρτου. Μας κούρασε κάθε κυβέρνηση να τοποθετεί τον κάθε άσχετο κομματάρχη στο τιμόνι του δικού μας υπουργείου και στο τέλος όταν πάμε να διαμαρτυρηθούμε να μας κλείνει την πόρτα και να μας στέλνει τα ΜΑΤ. Τα υπουργεία είναι για να υπηρετούν κλάδους αλλά και συμφέροντα της χώρας και όχι για να βολέψουμε ημέτερους για τις καλές κομματικές υπηρεσίες, έτσι δεν θα πάμε ποτέ ούτε ένα βήμα μπροστά.