Σας αποστέλλουμε το πρόγραμμα εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, για το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 σύμφωνα με το αριθ. πρωτ. 36993/22-10-2015 έγγραφο του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και παρακαλούμε, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας να μεριμνήσετε για την πληρέστερη οργάνωση και συμμετοχή σας.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Κομοτηνή, έδρα του νομού, καταρτίζεται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, για τις υπόλοιπες πόλεις του νομού, όπου εδρεύουν στρατιωτικές μονάδες, από την οικεία δημοτική αρχή.
Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Ο Περιφερειάρχης
Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Γιώργος Παυλίδης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015
Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και την δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2015.
Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2015.
8:00 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης, με συμμετοχή αγήματος και στρατιωτικής μουσικής.
11:00 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Τέλος προσέλευσης επισήμων, 10:50 π.μ. Μετά τη δοξολογία, θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό, ο πανηγυρικός της Ημέρας από τον Δ/ντή του 1ου Επιτελικού Γραφείου της ΧΧΙ ΤΘΤ Ταξιαρχίας στο πλαίσιο της σημασίας που προσδίδεται στην ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.
11:30 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τις στρατιωτικές αρχές, τον Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας ΑΜ-Θ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ. Στεφάνι θα καταθέσουν και οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις. Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.
Τιμές θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα και η μουσική με μέριμνα του ΑΔΦΚ.
Δύση Ηλίου Υποστολή της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης με την συμμ