Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου δύο μαθήτριες και δύο εκπαιδευτικοί του 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθης μαζί με αντιπροσωπείες άλλων 6 σχολείων από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες (Αυστρία, Ρουμανία, Βέλγιο, Τουρκία, Πορτογαλία, Σλοβενία) είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν σε συνάντηση με τον Βέλγο Υπουργό Εξωτερικών Didier Reynders στην οποία αντάλλαξαν απόψεις για θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν τις Ευρωπαϊκές χώρες και εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους. Η διάρκειας μισής ώρας συνάντηση έλαβε χώρα στο υπουργείο εξωτερικών του Βελγίου στις Βρυξέλλες όπου οι μαθητές μπόρεσαν να δουν από κοντά την αίθουσα συσκέψεων των Ευρωπαίων υπουργών εξωτερικών συνομιλώντας με τον Βέλγο υπουργό για τα επόμενα βήματα του έργου στο οποίο συμμετέχουν.
12191773_521036208059750_7453562850288944648_n
Πιο συγκεκριμένα οι μαθήτριες Αναστασία Πεϊτσόγλου και Αποστολία Χατζηνίκου συνοδευόμενες από τους εκπαιδευτικούς Σταυριανό Αθανάσιο και Βλάση Σιμιτλιώτη συμμετείχαν στην 4η προγραμματισμένη ανταλλαγή μαθητών ( 18-25/10/2015 ) στο Τουρνέ (Tournai) του Βελγίου στα πλαίσια της συμμετοχής του 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθης στο πρόγραμμα ERASMUS+ , με τίτλο “Family , Community and School . The Troika of my Values”.
Οι αντιπροσωπείες των σχολείων εκτός της συνάντησης με τον υπουργό εξωτερικών είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το πανεπιστήμιο LIBRE DE BRUXELLES στο οποίο ήλθαν σε επαφή με σύγχρονα εργαλεία τηλεκπαίδευσης και το EUROPEAN SCHOOL ACADEMY όπου επιμορφώθηκαν στα πιο επίκαιρα θέματα εισαγωγής της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η 6ήμερη παραμονή τους στο Βέλγιο περιελάμβανε επίσης μονοήμερη επίσκεψη στην Μπριζ και πλήθος εκπαιδευτικών και διαπολιτισμικών δραστηριοτήτων τόσο για τους μαθητές όσο και τους καθηγητές.
20151022_162107 (Medium)
Οι συμμετοχή των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθης στο πρόγραμμα συνεχίζεται και αυτή την σχολική χρονιά η οποία αποτελεί και την τελευταία. Τα επόμενα βήματα υλοποίησης του έργου περιλαμβάνουν εκτός των άλλων την παραγωγή πρότυπων σχεδίων μαθημάτων με την χρήση κινητών συσκευών, την δημιουργία από τους μαθητές ενός τηλεοπτικού προγράμματος σχετικά με τις αξίες της δημοκρατίας και την δημοσίευση των αποτελεσμάτων της επιστημονικής έρευνας που πραγματοποιήσαμε την προηγούμενη χρονιά.
Αναλυτική περιγραφή του έργου και των δραστηριοτήτων των μαθητών θα βρείτε στην σχετική ιστοσελίδα
https://sites.google.com/site/fcserasmus/
αλλά και στις σελίδες του προγράμματος στο facebook
https://www.facebook.com/FCS3Values/
https://www.facebook.com/fcs3Greece/
DSC_0356 (Medium)
DSC_0401 (Medium)