Μιλώντας ο Π. Σγουρίδης το μεσημέρι της Τρίτης στην εκπομπή «ΦΛΑΣ στην επικαιρότητα» αναφορικά με το θέμα της χρηματοδότησης από τους ΑΝΕΛ της ρομποτικής ομάδας της Ξάνθης και των υπολοίπων σχολείων από την Ελλάδα για να μεταβούν στην Ολυμπιάδα που γίνεται στην Ντόχα του Κατάρ, είπε απλά, ότι ήταν υποχρέωση τους.
Μιλώντας για την αξιοποίηση των υποδομών όπως λιμάνια αεροδρόμια και ΟΣΕ, ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες μέσω ΣΔΙΤ ή παραχώρησης τους, να έρθει το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα σε ότι αφορά την εξυγίανση της Ελληνικής Οικονομίας.
Μιλώντας για τις συνδυασμένες μεταφορές (logisticks) ανέφερε ότι ορισμένα κομβικά σημεία όπως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προσφέρεται γιατί υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης του με την Εγνατία οδό και τον σιδηρόδρομο προκειμένω οι μεταφορείς να παρακάμψουν τον Ελλήσποντο σημειώνοντας μάλιστα ότι υπάρχει σαν σκέψη να γίνει μία σοβαρή πρόβλεψη ούτος ώστε αυτές οι πρωτοβουλίες να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, τονίζοντας ότι ο μόνος τρόπος να αμβλυνθεί η ανεργία είναι η δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και η υλοποίηση καινοτόμων προτάσεων.