Συστάθηκε η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης αποτελούμενη από τους Εμπορικούς Συλλόγους Κομοτηνής, Ξάνθης, Αλεξανδρούπολης, Σαπών και Σαμοθράκης και στόχος της είναι η προάσπιση της επιχειρηματικότητας και η ισόρροπη ανάπτυξη του εμπορίου στη Θράκη.
Συνομιλώντας με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης Μ. Μίλκογλου ανέφερε ότι οι αυξημένες ανάγκες ωθούν τον κλάδο σε συμμαχίες οι οποίες θα πρέπει να είναι ικανές για να πιέσουν προς όλες τις κατευθύνσεις με σκοπό να κρατηθούν στην αγορά. Με την φράση η «ισχύς εν τη ενώσει» ο κ. Μίλκογλου σημείωσε ότι προχώρησαν σε αυτό το βήμα γιατί πλέον τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι είναι πολλά και είναι επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης λύσεων.
Έκανε αναφορά στην επίσκεψη των φορέων οι οποίοι δεσμεύτηκαν ότι θα σταθούν στο πλευρό τους. Κύριο μέλημα τους είναι να καταγραφούν τα προβλήματα του κλάδου και μέσω της πίεσης στην Αθήνα αλλά και τους φορείς, να δοθούν λύσεις. «Βρέθηκαν προϊόντα και παραγωγοί στην Θράκη που μπορούν να στηρίξουν την επιχειρηματικότητα και αυτή να στηρίξει αυτά τα προϊόντα. Μόλις κατασταλάξουμε στο πώς, θα σας πω περισσότερα». Είπε ο κ. Μίλκογλου.
Τέλος εξέφρασε την απαισιοδοξία του για τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους μικρομεσαίους.