Με ανακοίνωση της η Π.Υ. Ξάνθης δίνει οδηγίες προς τους πολίτες για να έχουν αυξημένη την προσοχή τους στα θέματα της πυροπροστασίας και κυρίως στην πρόληψη πυρκαγιών.

Το τελευταίο διάστημα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων που πνέουν κατά τόπους, καθίσταται ευνοϊκότερη η έναρξη και εξάπλωση αγροτοδασικών πυρκαγιών.

Γνωρίζουμε ότι δεν ανάβουμε φωτιά στην ύπαιθρο κατά την αντιπυρική περίοδο (18 Μαΐου έως 30 Οκτωβρίου).

Για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά από αμέλεια:

* *

Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρισκόμαστε στο δάσος. Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο. Δεν εκτελούμε υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλοι εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες), Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους, που υπάρχουν ξερά χόρτα, Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης. Σεβόμαστε τις απαγορευτικές πινακίδες πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κινδύνου.

Πώς πρέπει να ενεργήσετε μόλις αντιληφθείτε μια πυρκαγιά.

Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στο αριθμό κλήσης 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεσθε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά. Περιγράψτε το είδος της βλάστησης που καίγεται. Προσδιορίστε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.

*