Γράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Δυστυχώς κάποιοι αιθεροβάμονες στην Ελλάδα σοκαρίστηκαν με την ομολογία Ερντογάν έμμεση πλην σαφέστατη ότι για να «σας δώσουμε τους δύο Στρατιωτικούς, θα πρέπει να μας δώσετε τους 8 πραξικοπηματίες Τούρκους Αξιωματικούς».

Το ερώτημα πλέον είναι τι θα κάνει ο Τσίπρας έτσι όπως στριμώχτηκε; Θα παρέμβει στην Δικαιοσύνη;

 

Όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης ήταν σοκαριστική η «αποκάλυψη» του Ερντογάν ότι εμμέσως πλην σαφώς, όπως ο Τσίπρας δεν μπόρεσε να επέμβει στην δικαιοσύνη για τους 8 πραξικοπηματίες, το ίδιο κάνει ο Ερντογάν με τους δικούς μας Έλληνες Στρατιωτικούς που κρατά αιχμαλώτους στα χέρια του.

Δυστυχώς και αυτή την φορά δώσαμε στον Ερντογάν το «πάνω» χέρι γιατί η ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών και Αμύνης περί άλλων τύρβαζε.

Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι απώτερος σκοπός του Ερντογάν ήταν η ανταλλαγή των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους Πραξικοπηματίες.

Το ερώτημα το δικό μου ίσως αφελές. Μα καλά η κυβέρνηση δεν μπορούσε να δει που το πήγαινε ο Ερντογάν;

Με δεδομένο ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει στα της δικαιοσύνης – λέμε τώρα – άρα οι 8 Τούρκοι Πραξικοπηματίες έπρεπε να μείνουν στα χέρια της, άρα σε περίπτωση αντιποίνων από την πλευρά της Τουρκίας αυτή η υπόθεση ήταν καμένο χαρτί.

Αυτομάτως θα έπρεπε σε παρόμοιο περιστατικό να έχει η Χώρα την ετοιμότητα να αντιδράσει ανάλογα.

Δηλαδή εφ όσον η Τουρκία συνέλαβε τους δύο Στρατιωτικούς έπρεπε αυτόματα η Ελλάδα  να δημιουργήσει κάτι ανάλογο για να μην μπορέσει ο Ερντογάν να πιέσει τον Τσίπρα για να κάνει την οποιαδήποτε παρέμβαση στην δικαιοσύνη.

Τώρα μαρ νυφ;