Χ. Δημαρχόπουλος: Δεν είμαστε βρώμικη πόλη,

-προτείνουμε μοναστηριακό τουρισμό στους Βουλγάρους. -γιατί δεν βρήκε τα στοιχεία του πάρκινγκ ο Φανουράκης, όταν ήταν πρόεδρος της ΔΕΑΞ;

 

Αντέδρασε ο δήμαρχος της Ξάνθης στις αιτιάσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης που αποκαλούν την Ξάνθη βρώμικη πόλη και τονίζοντας ότι η Ξάνθη δεν είναι βρώμικη πόλη και η αντιδημαρχία καθαριότητος κάνει ότι καλλίτερο μπορεί με τα μέσα που διαθέτει και σίγουρα «είμαστε μία από τις καθαρότερες πόλεις της Βορείου Ελλάδος».

ΧΡΩΜΑΤΑ-3 ΑΓΓΕΛΙΑ 6Μιλώντας για τα αδέσποτα στην περιοχή του Αμοιρίδιου ανέφερε ότι ο δήμος τα μεταφέρει αλλά συγκεντρώνονται και πάλι. Έκανε αναφορά στο νομοθετικό πλαίσιο και εξέφρασε την ελπίδα ότι όταν οι Ξανθιώτες καταλάβουν ότι δεν πρέπει να αφήνουν τα αδέσποτα στο δρόμο.

Κάνοντας αναφορά στην επίσκεψη του στην πρόεδρο του Βουλγαρικού Κοινοβουλίου και την Υπουργό Τουρισμού της γείτονας χώρας, ανέφερε ότι υπάρχει επιθυμία από την πλευρά των Βουλγάρων για την αύξηση της επισκεψιμότητας στον δήμο Ξάνθης προεξάρχοντος του μοναστηριακού τουρισμού, αλλά και ενδιαφέρων για την ορεινή περιοχή της Σταυρούπολης. Αιτία για αυτήν την συνάντηση, όπως ανέφερε, ήταν ο αδελφοποιημένος δήμος Σμόλιαν με την Ξάνθη.

Ο δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο αίτημα του Μ. Φανουράκη για τον φάκελο του παρκινγκ, όπου επιβεβαίωσε το γεγονός πώς δεν βρέθηκε ο φάκελος όπως και σε πολλά άλλα κτήρια που χτίστηκαν στην πόλη την περίοδο της επταετίας, όμως, ο φάκελος με την μελέτη και την αδειοδότηση υπάρχει. Είναι δε καταχωρημένος ο φάκελος στα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύει ότι υπήρξε φάκελος αλλά δεν βρέθηκε.  Για να συμπληρώσει τέλος, ότι ο κ. Φανουράκης κινείται επί σκοπού για αυτό και αναζητεί τον φάκελο του πάρκινγκ, εκφράζοντας παράλληλα την απορία του, γιατί ο κ. Φανουράκης δεν αναζήτησε τον φάκελο όταν ήταν πρόεδρος της ΔΕΑΞ και το δημοτικό πάρκινγκ ήταν στην δικαιοδοσία του;