Υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες πρωταγωνίστριες του ελληνικού κινηματογράφου. Η Γκέλυ Μαυροπούλου που τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει να ζήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, στα 83 της χρόνια, παραμένει μια πολύ ωραία κυρία.

Γεννημένη στις 21 Οκτωβρίου του 1932 στη Θεσσαλονίκη, η γνωστή ηθοποιός ανοίγει την καρδιά της στην Espresso όπου κάνει και αποκαλύψεις για το γάμο της με τον Στέφανο Στρατηγό και γιατί ζήλευε την Τζένη Καρέζη.

Ήσασταν παντρεμένη με τον γοητευτικό συνάδελφό σας Στέφανο Στρατηγό. Υπήρχαν ζήλιες μεταξύ σας;

Ο Στέφανος δεν το έδειχνε, ούτε εγώ, αλλά μέσα μου… ζήλευα! Ήταν στον θίασο του Βασίλη Λογοθετίδη πολλά χρόνια. Μια μέρα έρχεται και μου λέει ότι του έκαναν πρόταση η Λαμπέτη και ο Χορν να πάει μαζί τους. «Έβραζα» από ζήλια και ένα βράδυ, όταν έπαιζε με τη Λαμπέτη στο Κεντρικό, η οποία εκτός από σπουδαία ηθοποιός ήταν και θηλυκό και της άρεσε να… αρέσει στους άντρες, πήγα στο θέατρο για να τον πάρω. Στο διάλειμμα βλέπω την Έλλη να του μιλάει με οικειότητα. «Το ‘χασες το στοίχημα, δεν κάπνισα τσιγάρο» του είπε με έναν τρόπο που με έκανε να ζηλέψω πολύ. Πηγαίνω στο καμαρίνι του Στέφανου και του λέω: «Έβαλες στοίχημα αν η Έλλη θα καπνίσει ή όχι; Βγαίνω τώρα και κάνω καβγά». Εκείνος το πίστεψε, αλλά δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο…
image