Από τα αλώνια στα Σαλόνια. Δήλωση πίστης

Στάθη Γιαννακίδη

Διαβάστε λοιπόν πώς ο Ξανθιώτης υπουργός Στάθης Γιαννακίδης δικαιολογεί την ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση που από βοηθό γραμματέα σε βουλευτή τον έκανε υπουργό.  Αλίμονο αν δεν έδινε ψήφο εμπιστοσύνης.

Δηλαδή ο κ. Υπουργός προσπαθεί να πείσει τους σανοφάγους ψηφοφόρους για το δίκαιο της ενέργειας του.

Άλλωστε και υπουργός να μην ήταν, πάλι θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης. Η βουλευτική αποζημίωση είναι αρκετή για να κάμψει όλες τις αντιρρήσεις όχι μόνο του κ. Γιαννακίδη αλλά κάθε βολευτή που για πρώτη και τελευταία φορά, κάθετε σε βολευτικό έδρανο.  Πόσο Μάλλον η υπουργική αποζημίωση. Άρα όλα τα άλλα είναι εκ του περισσού.

Λέει ο κ. Υπουργός στην γραπτή του δήλωση: Τον Ιανουάριο του 2015 πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη πολιτική στη χώρα καθώς τα δύο κυρίαρχα κόμματα, ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, βρέθηκαν στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Εκείνο που ο κ. Υπουργός δεν μας λέει είναι πόσο μας κόστισε ο κουτσαβακισμός του Μπαρουφάκη που όρισαν σαν υπουργό οικονομίας. Του θυμίζουμε ότι ο σαλντιμπαγκισμός Μπαρουφάκη, κόστισε από 80 έως 200 δις ευρώ στις πλάτες των φορολογουμένων.

Λέει ο κ. Υπουργός: Μετά την επίπονη συμφωνία του καλοκαιριού του 2015, η χώρα οδηγήθηκε σε εκλογές και ο ελληνικός λαός έδωσε εκ νέου εντολή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την εποχή των μνημονίων, στην προστασία της κοινωνίας, την αναβάθμιση της χώρας στο διεθνές στερέωμα.

Είναι γεγονός ότι ο αρχηγός του κόμματος του δούλεψε για πρώτη φορά στην ζωή συνολικά 17 ώρες. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε σήμερα. Εργασία, Συντάξεις, Παιδεία, υγεία, ασφάλεια των πολιτών και πολλά άλλα στα… Τάρταρα.

Η Χώρα οδηγήθηκε όντως εκτός μνημονίων αλλά με μνημόνια. Ο δανεισμός της Χώρας είναι απαγορευτικός και το «μαξιλαράκι»  των 20 δις, που είναι η ασφάλεια της Χώρας για να μην πτωχεύσουμε, ο αρχηγός του το μοιράζει στους παράνομους Ελληνοποιημένους μετανάστες, στους Ρωμά και γενικά σε όσους με την σειρά του θα τους ψηφίσουν για να ξαναβγούν.

Τώρα όσο για την αναβάθμιση της Χώρας στο διεθνές στερέωμα, δεν γνωρίζουμε τι αντιλαμβάνεται ο κ. Γιαννακίδης, αλλά ο μέσος Έλληνας αντιλαμβάνεται ότι τα Σκόπια ζητούν την Ελληνική Μακεδονία και η κυβέρνηση του και αυτός με την ψήφο του την κάνουν δώρο στο «Διεθνές Στερέωμα», Οι Αλβανοί Θέλουν την Ήπειρο και οι Τούρκοι την Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου. Αν αυτό είναι αναγνώριση της πολιτικής οντότητας της Ελλάδος κάτω από την δική του διοίκηση, μάλλον αναφέρετε σε κάποιο όραμα χαμένο στα ουράνια.

Τώρα όσο για την προστασία της κοινωνίας, θα συμφωνήσουμε μαζί του γιατί προφανώς ο Υπουργός και η κυρία Τασία, ονειρεύονται τους παράνομους μετανάστες να ζούνε στον παράδεισο που ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΙΣΤΆΝ. Όσο  για τους Έλληνες πολίτες βιώνουν καθημερινά την φτώχια, τα συσσίτια και φυσικά η στέγη τους βρέθηκε στα χέρια των τοκογλύφων και κανένας δεν μπορεί να υπολογίσει τον αριθμό των αστέγων αν ξαναεκλεγούν.

Λέει ο κ. Υπουργός: Σήμερα, μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση αναζητά την ανανέωση της εμπιστοσύνης προκειμένου να ολοκληρώσει το πολύ σημαντικό έργο που έχει μπροστά της, για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους, την αναθεώρηση του Συντάγματος, την υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών, την υλοποίηση της αναπτυξιακής της στρατηγικής, τη διαρκή μάχη του που δίνουμε για μείωση της ανεργίας, μπλα … μπλα … και πάει λέγοντας.

Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε πώς αντιλαμβάνεται ο κ. Υπουργός την απομάκρυνση του κ. Καμμένου από την συγκυβέρνηση όμως, θα του πούμε ότι ο κ. Καμμένος άφησε «αμανάτι» έναντι ανταλλάγματος στην κυβέρνηση του τα στελέχη του,  άρα, μπορεί ο ίδιος να έφυγε, άφησε όμως το αποτύπωμά του μέσα στην κυβέρνηση. Ίσως πίστευε ο Ελληνικός Λαός αυτά που λέει ο Υπουργός κ. Γιαννακίδης όμως από τόσα ψέματα που άκουσε τα τελευταία χρόνια τι να πρωτοπιστέψει.

Επίσης αναφέρετε εύστοχα στις προτεραιότητες της κυβέρνησης που με την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε, θέλει να διχάσει εκ νέου την κοινωνία με τον διαχωρισμό κράτους εκκλησίας και την υλοποίηση της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών.

Λέει και άλλα πολλά στην δήλωση πίστης προς τον Πρωθυπουργό που τον έβγαλε από την αφάνεια και τον έκανε βολευτή και μετά υπουργό.

Η κάλπη που οσονούπω θα στηθεί, θα δείξει και την γύμνια των πολιτικών μανιφέστων που εξαπολύουν άνθρωποι που μοιάζουν με φιάλες κενού πολιτικού περιεχομένου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Δήλωση Υφυπουργού Στάθη Γιαννακίδη για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Τον Ιανουάριο του 2015 πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη πολιτική στη χώρα καθώς τα δύο κυρίαρχα κόμματα, ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, βρέθηκαν στα έδρανα της αντιπολίτευσης.  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέλαβε το δύσκολο έργο ανατροπής των πολιτικών λιτότητας και οριστικής εξόδου της Ελλάδας από τη μέγγενη των δανειστών. Μετά την επίπονη συμφωνία του καλοκαιριού του 2015, η χώρα οδηγήθηκε σε εκλογές και ο ελληνικός λαός έδωσε εκ νέου εντολή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την εποχή των μνημονίων, στην προστασία της κοινωνίας, την αναβάθμιση της χώρας στο διεθνές στερέωμα.

Παρά τις δυσκολίες και τους συμβιβασμούς, παρά τις αρνητικές εκτιμήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης όλο το προηγούμενο διάστημα, τον Αύγουστο του 2018 οδηγηθήκαμε στην οριστική έξοδο από την εποχή των μνημονίων. Πετύχαμε την πολύ σημαντική συμφωνία για τη ρύθμιση του χρεους και καταφέραμε να αναβαθμίσουμε συνολικά το ρόλο της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα και τα Βαλκάνια. 

Σήμερα, μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση αναζητά την ανανέωση της εμπιστοσύνης προκειμένου να ολοκληρώσει το πολύ σημαντικό έργο που έχει μπροστά της, για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους, την αναθεώρηση του Συντάγματος, την υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών, την υλοποίηση της αναπτυξιακής της στρατηγικής, τη διαρκή μάχη του που δίνουμε για μείωση της ανεργίας, την ενίσχυση της απασχόλησης, την ενίσχυση της ρευστότητας της ελληνική οικονομία.  Για να περάσουμε οριστικά σε μια νέα αποχή, αφήνοντας πίσω όσα μας οδήγησαν στην κρίση, επουλώνοντας τις πληγές των πολιτικών που ασκήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτό το στοίχημα θέλουμε να το υλοποιήσουμε με όλες στις δημοκρατικές δυνάμεις που αναζητούν να συμβάλουν στην προσπάθεια για ενίσχυση της δημοκρατίας και του διαλόγου, να καταφέρουμε να αφήσουμε πίσω σκοτεινές εποχές και να περάσουμε

Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης έχει αναδείξει όλο το σύνολο του στραηγικού αδειξόδου της αξιωματικής αντιπολίτευσης που καταφεύγει σε άναρθρες κραυγές.

Το σύνολο των   που είχαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν διαψευστεί πλήρως

Η ΄χωρα έχει αλλάξει κατεύθυνση και ε ίναι ενισχυτμένη και σε ευα΄τη την κατέυθυνση καλούμε τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να συμβάλουν

Ώστε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας.