Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθη χθες (8-8-2017) το βράδυ, σε αγροτική περιοχή του Σουφλίου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες. Οκτώ (8) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ και πέντε (5) υπήκοοι Συρίας.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με πινακίδες κυκλοφορίας των αρχών της Γαλλίας και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και 1 κινητό τηλέφωνο.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης.

Στοχευμένοι έλεγχοι στο νομό Καβάλας για την καταπολέμηση του παρεμπορίου
Συνελήφθησαν 3 υπήκοοι Μπανγκλαντές και κατασχέθηκαν πάνω από 1.600 είδη παρεμπορίου

 

Συνελήφθησαν χθες (8-8-2017) το πρωί, σε παραλιακή περιοχή της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Μπανγκλαντές, ηλικίας 46, 38 και 32 ετών, κατηγορούμενοι για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια.

 

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι, τους εντόπισαν να ασκούν πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση συνολικά 1.679 είδη παρεμπορίου, στερούμενοι των απαιτούμενων αδειών.

 

Συγκεκριμένα, κατείχαν και διέθεταν προς πώληση γυαλιά ηλίου, βραχιόλια, αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων, αξεσουάρ παραλίας, ρολόγια χειρός και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν.

 

Οι συλληφθέντες στους οποίους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

 

Την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.    

 

Εξιχνιάστηκαν μία κλοπή και μία απόπειρα στην πόλη της Δράμας

 

 Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 38χρονου ημεδαπού

 

Εξιχνιάστηκε, ύστερα τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, μία κλοπή και μία απόπειρα, που διαπράχθηκαν, την 3-8-2017 τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Δράμα.

 

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 38χρονου ημεδαπού για κλοπή και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

 

Ειδικότερα, προέκυψε ότι ο δράστης τις πρώτες πρωινές ώρες της 3-8-2017, εισήλθε σε ανασφάλιστη οικία στην πόλη της Δράμας, αφαιρώντας από το εσωτερικό της το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, καθώς επίσης επιχείρησε να διαρρήξει το παγκάρι παρεκκλησίου Ιερού Ναού, προκαλώντας φθορές σε αυτό, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

 

Σημειώνεται ότι ο 38χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπή.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.