Πώς θα φορέσετε τζιν στη δουλειά

Τα γυναικεία τζιν παντελόνια είναι, ομολογουμένως, μερικά από τα πιο ευέλικτα, καλαίσθητα και διαχρονικά κομμάτια που υπάρχουν. Και είναι απολύτως απαραίτητα για κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα.

Αλλά είναι πράγματι κατάλληλα για κάθε περίσταση; Θα μπορούσατε να φορέσετε το τζιν σας στη δουλειά;

Τζιν στη δουλειά: καλή ή κακή ιδέα;

Αυτό εξαρτάται κυρίως από τον δικό σας εργασιακό χώρο. Για παράδειγμα, υπάρχουν εταιρείες όπου το dress code είναι πολύ πιο casual και, από την άλλη πλευρά, υπάρχουν εταιρείες στις οποίες οι υπάλληλοι οφείλουν να εμφανίζονται με καλοσιδερωμένα κοστούμια και γραβάτες καθημερινά.

Βέβαια, ακόμη και αν στην εταιρεία όπου εργάζεστε τα πράγματα είναι κάπως πιο casual, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως το look σας μπορεί να είναι εντελώς χαλαρό. Συνεπώς, πώς θα φορέσετε τζιν χωρίς να πέσετε στην παγίδα μιας υπερβολικά χαλαρής εμφάνισης;

Πώς να φορέσετε τζιν στη δουλειά

Τζιν παντελόνια γυναικεία υπάρχουν σε πολλά σχέδια και σε διαφορετικά χρώματα. Αυτό σημαίνει πως έχετε αμέτρητες επιλογές και τζιν τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε με διάφορα άλλα ρούχα. Ας δούμε μερικές γενικές συμβουλές που μπορείτε να έχετε υπόψη σας.

  1. Προτιμήστε σκούρα χρώματα

Τα σκουρόχρωμα τζιν δημιουργούν μια πιο επαγγελματική εικόνα σε σχέση με τα πιο ανοιχτόχρωμα. Είναι αυτονόητο πως τα σκισίματα δεν είναι καθόλου καλή ιδέα για το γραφείο.

  1. Προσοχή στη μέση

Είναι καλύτερο να επιλέξετε mid ή high-rise τζιν και όχι ένα πιο χαμηλόμεσο στυλ για το γραφείο. Εκτός αν κρύψετε το χαμηλόμεσο τζιν σας με μια μακριά μπλούζα. Γενικά, τα τζιν αυτού του στυλ μπορεί να χαμηλώνουν ακόμη περισσότερο όταν σκύβετε ή κάθεστε, γι’ αυτό θέλουν προσοχή.

  1. Συνδυάστε το σωστά

Δηλαδή, πρέπει να φροντίσετε τα υπόλοιπα κομμάτια που θα επιλέξετε για το look σας να καθιστούν το τζιν πιο επαγγελματικό, καθώς από μόνο του είναι περισσότερο casual. Μπορείτε να κάνετε τα εξής:

  • Φορέστε τακούνια

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζευγάρι μαύρες γόβες, μπαλαρίνες ή ακόμη και μποτάκια με τακούνι. Ό,τι και αν επιλέξετε, το ζητούμενο είναι να αποφύγετε να φαίνεται πολύ casual, συνεπώς εδώ τα sneakers δεν θα ήταν καλή ιδέα.

  • Φορέστε ένα blazer

Τα blazers είναι επίσης από αυτά τα ρούχα που πραγματικά μπορούν να σας λύσουν τα χέρια. Συνδυάζονται υπέροχα, τόσο με επίσημα παντελόνια, όσο και με τζιν. Μπορείτε να πειραματιστείτε και με ένα πιο έντονο χρώμα για το blazer, ανάλογα βέβαια και με το ύφος της εταιρείας.

  • Απλά αξεσουάρ

Προσπαθήστε να μην το παρακάνετε με τα αξεσουάρ. Ένα απλό ρολόι, μίνιμαλ σκουλαρίκια ή ένα κολιέ, αλλά και μια καλή, δερμάτινη τσάντα, είναι παραπάνω από αρκετά για να ολοκληρώσετε το look σας.