Η εκκλησία της Ελλάδος ξεκίνησε Ιερό πόλεμο κατά της κυβέρνησης; Θα δούμε τα ΜΑΤ έξω από τις εκκλησίες;
Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος
Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ακόμη υπάρχει ελπίς.
Ο πόλεμος με την εξουσία εναντίον της Ορθοδοξίας δεν ξεκίνησε με τον Κ. Μητσοτάκη αλλά από τον Αλέξη Τσίπρα και συνεχίστηκε με τον ίδιο και ίσως χειρότερο ρυθμό από τον νυν Πρωθυπουργό και τους στενούς του συνεργάτες.
Κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν η προσπάθεια είναι συγκεκριμένη και για συγκεκριμένους λόγους. Όμως όταν στο ανώτατο αξίωμα βρίσκεται πολίτης με «προοδευτικά» πιστεύω, τι μπορεί κανείς να περιμένει για την Ορθοδοξία από την πολιτική ελίτ του τόπου;
Όμως το κακό παράγινε. Αυτή την φορά αιτία είναι ο κορωνοιός. Παλαιότερα επί Τσίπρα ήταν η ιδεοληψία, η αθεΐα και όλη η «Γιαλατζή» προοδευτικότητα.
Τα πληρωμένα κανάλια για να κάνουν σωστά την πλύση εγκεφάλου λειτουργούν ως οδοστρωτήρας στην καρδιά το νου και την πίστη του λαού.
Πόσο μακριά μπορούσε άραγε να πάει η βαλίτσα;
Ποιος μπορούσε να αντέξει αυτήν την πίεση για πάνω από ένα χρόνο;
Μακριά από εμάς οι ιστορίες συνομωσίας όταν όμως, για οποιονδήποτε λόγο η πίεση που ασκείς στον λαό και την Ορθοδοξία, στην λογική του αποφασίζουμε και διατάσσουμε, δεν αποδίδει, δεν προστατεύει και δεν αμβλύνει το πρόβλημα υγείας, – τότε σίγουρα δεν φταίει η Ορθοδοξία.
Ό λαός εδώ και ένα χρόνο υπομένει όλες τις αυστηρές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση για το … καλό του και πραγματικά, παρόλη την απάνθρωπη πολιτική και σκληρές αποφάσεις που εφαρμόζει – πρόστιμα και απαγορεύσεις – εδώ και ένα χρόνο στους πολίτες, αυτοί γκρινιάζουν μεν αλλά τις υπομένουν δε.
Όμως υπάρχουν και όρια και αυτά τα όρια η κυβέρνηση τα ξεπέρασε προ πολλού.
Εδώ και ένα χρόνο οι πολίτες υφίστανται έναν βιασμό της νοημοσύνης και της ψυχής τους από την τηλεόραση – συγκεκριμένα κανάλια – και κανένας δεν μιλά.
Εδώ και ένα χρόνο πληρώνει τα πολύ βαριά για τα δεδομένα της οικονομίας των νοικοκυριών πρόστιμα και πορεύεται αλλά δεν μιλάει δεν αντιδρά.
Εδώ και ένα χρόνο, ο Έλληνας βλέπει να χάνεται το μεροκάματό του, να μειώνεται η δουλειά του, να κλείνει το μαγαζί του. και δεν μιλά, υπομένει για λόγους δημόσιας υγείας τα πάνδεινα και υπακούει στις εντολές της κυβέρνησης, μένει στο σπίτι του.
Εδώ και ένα χρόνο βλέπει να ευτελίζετε, προσβάλετε με την παρουσία αστυνομικών να συλλαμβάνου ιερείς και δίδονται βορά στα μέσα ενημέρωσης.
Επτά χρόνια οι δύο κυβερνήσεις βάλλουν κατά της ορθοδοξίας και αυτή υπομένει τα πάντα στην προσπάθεια να μην προκαλέσει ρήξη στον λαό
Όμως το κακό παράγινε.
Η υπομονή εξαντλήθηκε
Επτά χρόνια και κάθε χρόνος μία πληγή του Φαραώ για τους πιστούς.
Δεν χρειάζεται να αναφερθεί κανείς στις συμπεριφορές του πρώην υπουργού κυρίου Φίλη απέναντι στα θρησκευτικά και σίγουρα δεν χρειάζεται να μπει κανένας σε λεπτομέρειες όταν από τον Μάρτιο του 2020 η κυβέρνηση με δικαιολογία τον κορωνοιό επιδόθηκε με αυταρχικό τρόπο σε ένα κυνήγι της ορθοδοξίας.
Μοιραία η Ορθοδοξία κάποια στιγμή όρθωσε το ανάστημά της και είπε φτάνει πια.
Που θα οδηγήσει;
Πιθανότατα τα ΜΑΤ θα στρατοπεδεύσουν έξω από τις εκκλησίες με τις τηλεοπτικές κάμερες των αρπακτικών, έτοιμες να αποθανατίσουν και να δώσουν βορά στην «αρένα» της «ενημέρωσης» τις συλλήψεις των ιερέων.
Ο λαός;