Το «καρτέλ» των τραπεζών ταλαιπωρεί ανελέητα τους Ξανθιώτες

 

Ημέρα πληρωμής των συντάξεων η χθεσινή (Παρασκευή) και οι ουρές των Ξανθιωτών που περίμεναν να εξυπηρετηθούν έξω από τα υποκαταστήματα των τραπεζών της Ξάνθης πολύ μεγάλες. Ο εκνευρισμός, οι φωνές και οι ώρες αναμονής ατέλειωτες.

Οι τράπεζες όπως αναφέρει στέλεχος τράπεζας της περιοχής μας όλες οι τράπεζες (προφανώς σε συνεννόηση μεταξύ τους – εξ ου και το «καρτέλ») έχουν αποφασίσει να μειώσουν υποκαταστήματα και προσωπικό στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων,   αδιαφορώντας για τους πολίτες οι οποίοι είναι «ζεμένοι» σε μία σύγχρονη γαλέρα που ακούει στο όνομα «κέρδος των τραπεζών», υφίστανται τα πάνδεινα για να πάρουν τα δικά τους χρήματα. Αυτά τα χρήματα που δούλεψαν μία ζωή και απλά είναι δικά τους αλλά, με την ευλογία του άλλου αισχρού εταίρου των τραπεζών, του Ελληνικού κράτους, οι τράπεζες τα διαχειρίζονται.

Οι τράπεζες ως κερδοσκοπικοί οργανισμοί κάνουν απλά την δουλειά τους. Θέλουν στον ισολογισμό τους να γράφει κέρδος και θα κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν στήνοντας στην ουρά για να πληρωθεί ακόμη και ο Πρωθυπουργός της Χώρας. Για τέτοια ισχύ λέμε.

Μέσα σε αυτά τα πάντα, μπορεί κανείς να υπολογίσει ακόμη και την πίεση – εκβιασμό του κράτους και των πολιτών.

Και εδώ είναι η διαφορά ενός κράτους – λογίζεται και η τράπεζα της Ελλάδος – η οποία διοικείτε από ανθρώπους που συνετέλεσαν στην φτωχοποίηση της Χώρας και των πολιτών άρα, γιατί να νοιαστούν για την ταλαιπωρία τους;

ΦΩΤΟ:xanthinea