Ανακοινώνεται ότι την 06-09-2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:00 θα διεξαχθεί, στην πρώην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αθήνα επί της Λ. Μεσογείων 96, κλήρωση μεταξύ των ισοβαθμούντων υποψηφίων Ειδικών Φρουρών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υποπαρ. 3 της παρ. Β του κεφαλαίου V της υπ΄ αριθ.  6000/2/6270-ογ΄ από 06-08-2019  προκήρυξης.

Επισημαίνεται ότι, οι ισοβαθμούντες ενημερώνονται τόσο από τις οικείες Διευθύνσεις Αστυνομίας, όσο και μέσω e-mail στις διευθύνσεις ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που είχαν δηλώσει ενυπογράφως κατά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής. Υποψήφιοι που δεν ισοβαθμούν με συνυποψήφιό τους δεν θα λάβουν σχετική ειδοποίηση. Ενημέρωση όλων των υποψηφίων για τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν  στον πίνακα πληρούντων τα προσόντα κατά φθίνουσα σειρά μορίων θα γίνει με νεότερη ανακοίνωση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην οικεία προκήρυξη.

Συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει παράνομα από τον Αερολιμένα Καβάλας στην Αυστρία με πλαστό έγγραφο

 Συνελήφθη χθες (3-9-2019) το μεσημέρι, στον Αερολιμένα Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας, 23χρονος αλλοδαπός,  κατηγορούμενος για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα με τη χρήση πλαστού εγγράφου.

Συγκεκριμένα, ο δράστης μετέβη στο παραπάνω αεροδρόμιο, προκειμένου να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Βιέννη Αυστρίας, όπου κατά τον έλεγχο κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστό διαβατήριο των ρουμάνικων αρχών, το οποίο και κατασχέθηκε.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Καβάλας.

Εξιχνιάστηκαν 4 διαρρήξεις επιχειρήσεων και 1 κλοπή οχήματος, σε οικισμούς της Καβάλας και των Σερρών 

 Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 19χρονου ημεδαπού σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία

 Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, τέσσερις (4) διαρρήξεις επιχειρήσεων και μία (1) κλοπή οχήματος, που διαπράχθηκαν νυχτερινές ώρες της 3/4-9-2019, σε οικισμούς των Σερρών και της Καβάλας.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 19χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε ο 19χρονος, ενεργώντας από κοινού με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, αφαίρεσαν αρχικά από τη Σησαμιά Σερρών ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια, κινούμενοι με το παραπάνω όχημα, μετέβησαν στη Νιγρίτα Σερρών, στο  Κοκκινόχωμα και την Ελευθερούπολη Καβάλας, όπου διέρρηξαν τέσσερις (4) επιχειρήσεις.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν από το εσωτερικό των τριών επιχειρήσεων, κοσμήματα, ένα μηχάνημα εξέτασης κοσμημάτων, πλήθος πακέτων τσιγάρων – συσκευασιών καπνού και διάφορα χρηματικά ποσά, ενώ στη μία περίπτωση δεν πρόλαβαν να αφαιρέσουν οτιδήποτε, καθόσον έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς το αφαιρεθέν όχημα, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ύστερα από τροχαίο ατύχημα σε περιαστική Οδό των Σερρών.

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων, πακέτων τσιγάρων, συσκευασιών καπνού και χρημάτων, καθώς και το μηχάνημα εξέτασης κοσμημάτων, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Κατασχέθηκε επίσης το αφαιρεθέν όχημα, το οποίο επίσης αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου.

Συνελήφθη 62χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών στην ενδοχώρα και παραχάραξη

 

 Κατασχέθηκαν 62 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων Η.Π.Α.

 Συνελήφθη χθες (2-9-2019) το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Ορμενίου –  Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 62χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά πέντε μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας και παραχάραξη.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον, κατά τον έλεγχο στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν εξήντα δύο (62) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων Η.Π.Α..

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, 5 κινητά τηλέφωνα, 62 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα και το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθη χθες (3-9-2019) το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Ορμενίου -Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 35χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.  

Ειδικότερα, στην παραπάνω οδό, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 35χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά, στον κόμβο Αρδανίου το όχημα ακινητοποιήθηκε, ενώ ο 35χρονος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος διακινητής στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.