Θ. Μίχογλου: … «Κατόπιν ενεργειών μου»

Πολλά θέματα ταυτόχρονα βάζει στο τραπέζι της πολιτικής του ατζέντας ο δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου και ελπίδα όλων είναι να μην μείνει απλά στις λέξεις του δελτίου τύπου αυτοπροβολής που έστειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στο θέμα των καταστροφών από την θεομηνία και τις «πρωτοβουλίες» του δημάρχου Θ. Μίχογλου, ελπίζουμε οι αγρότες που έπαθαν ζημιά, να  αποζημιωθούν γρήγορα και τότε θα εκτιμηθεί η πρωτοβουλία του δημάρχου. Ας πληρωθούν πρώτα οι αγρότες και μετά θα υπάρξει χρόνος να πούνε μπράβο στον δήμαρχο που με ηρωισμό και αυτοθυσία προκάλεσε το κράτος για την απογραφή.

Ευχής έργο, η πρωτοβουλία του να πιάσει τόπο και να μετρήσουμε και εμείς άμεσα το αποτέλεσμα στην ικανοποίηση των αγροτών από τις ζημιές που έπαθαν λόγω της θεομηνίας.

Τώρα βέβαια που «κολλά»  το θέμα των αγριόχοιρων στο “Κοτζα Ορμάν” με την φυσική καταστροφή που προηγήθηκε, προφανώς μόνο ο δήμαρχος Τοπέίρου το αντιλαμβάνεται, προσπαθώντας να παρουσιάσει έργο στα … λόγια και στα Δελτία Τύπου αυτοπροβολής.

Άλλωστε για τον κοινό νου η άμεση καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι αγρότες κατά την θεομηνία που έπληξε τον Νομό Ξάνθης είναι κάτι το αυτονόητο εφ όσον υπάρχει συντεταγμένη πολιτεία και ως συντεταγμένη πολιτεία νοείτε και ο δήμος. Άρα είναι εκ του περισσού το δελτίο τύπου του δημάρχου ότι συνεργεία του ΕΛΓΑ κινήθηκαν άμεσα και «κατόπιν ενεργειών του» για την καταγραφή των ζημιών και θεωρούμε ότι το Δελτίο Τύπου αυτοπροβολής είναι εκ του περισσού.

Τώρα βέβαια όσο για το δεύτερο σκέλος του Δελτίου Τύπου που αναφέρετε στις καταστροφές των αγροτών της περιοχής από τα αγριογούρουνα και που λέει ότι παράλληλα με την καταγραφή των ζημιών   που υπέστησαν οι αγρότες τις περιοχής από την θεομηνία πρέπει να τις αναφέρουν – καλώς ως ένα σημείο – το δεύτερο σκέλος,  που λέει ότι οι αγρότες πρέπει να αναφέρουν και τις ζημιές που υπέστησαν από τα αγριογούρουνα της περιοχής, μας δίνει την εντύπωση ότι ο Θ. Μίχογλου, ζώντας στην προπολεμική εποχή, ζητά να αναφερθούν και ζημιές από τα αγριογούρουνα, εκτός αν καταλάβαμε λάθος.

Για ποιόν ακριβώς λόγο ζητά αυτό το πράγμα ο κ. Μίχογλου ουδείς αντιλαμβάνεται με δεδομένο ότι οι αγρότες του Δήμου που διοικεί υφίστανται ζημιές από τα αγριογούρουνα εδώ και αρκετά χρόνια. Τώρα το αντιλήφθηκε ο δήμαρχος Τοπείρου;

Τώρα θυμήθηκε ο κ. Μίχογλου ότι οι αγρότες που αυτός έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης,  υφίστανται ζημιές από τα αγριογούρουνα; Ή απλά ευκαιρίας δοθείσης, λόγω της κακοκαιρίας, σκέφθηκε ότι πρέπει να πάρει με το μέρος του και μερικούς αγράμματους αγρότες, οι οποίοι θα θεωρήσουν θετικό το ενδιαφέρων του για τις ζημιές που προκαλούν τα αγριογούρουνα;

Αιδώς  Αργείοι.

Α.Π.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ κ. ΜΙΧΟΓΛΟΥ ΚΑΙ … ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΆΣΜΑΤΑ ΣΑΣ

Στις 10 Ιουλίου 2019 επικράτησαν στην περιοχή μας ισχυρά καιρικά φαινόμενα, τα οποία  συνοδεύονται από καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους στην περιοχή των Μαγγάνων ,Δασοχωρίου, Ερασμίου και Ευλάλου. Οι ζημιές στις καλλιέργειες ήταν εκτεταμένες και με την άμεση παρέμβαση του Δημάρχου Θωμά Μίχογλου  τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ έσπευσαν στον τόπο των καταστροφών για την καταγραφή των κατεστραμμένων  καλλιεργειών . Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος όρισε έξι ανταποκριτές και παρακαλούνται οι πληγέντες να σπεύσουν στο Δημαρχείο για την καταγραφή των  ζημιών τους . Παράλληλα παρακαλούνται και όσοι έχουν υποστεί ζημίες από αγριογούρουνα να τις δηλώσουν στους ανταποκριτές.