Εκλογές:  Η ώρα της κρίσης;

Επιτέλους οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι Ξανθιώτες, πρέπει να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους.

 

Του Αλέξανδρου Παυλικιάνου

 

Εκλογές: Η ώρα της κρίσης θα φτάσει, φτάνει, έφτασε.

 

Χρόνοι που μέσα στην πίεση και την ανάγκη πολιτικής έκφρασης της κάθε μιας και του καθενός μας, αδυνατούμε όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε, να εξετάσουμε, να παρατηρήσουμε, να καταγράψουμε και να αξιολογήσουμε τις συμπεριφορές και τα έργα των υποψηφίων, σε μία προσπάθεια, να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα και να τους εκλέξουμε.

 

Αδύνατο. Το πολιτικό σύστημα του κόσμου, της Ελλάδος και της Ξάνθης,  έβαλε σε μία περίεργη διαδικασία τις σκεπτόμενες μονάδες – ανθρώπους –  και λειτουργούν με γνώμονα την στιγμή και τις ανάγκες της.

Βολικό για τους διοικούντες που απολαμβάνουν τα καλά του Αβραάμ και του Ισαάκ με τα χρήματα των πολιτών – ψηφοφόρων – φορολογουμένων.

Το περίεργο όσο και πραγματικό είναι ότι οι  πολίτες, ψηφοφόροι – φορολογούμενοι,  πληρώνουν τους ανθρώπους – πολιτικούς – για να βάζουν περισσότερους φόρους προκειμένου να συντηρήσουν τις μονάδες της προσωπικής τους ασφάλειας – πραιτοριανούς – σε βάρος της προσωπικής ασφάλειας των πολιτών.

(Πραιτοριανοί – όχι κατ ανάγκη στρατιώτες, άλλωστε αυτήν την υποχρέωση, ανέλαβε το μεγάλο αφεντικό της παγκοσμιοποίησης το ΝΑΤΟ, συνεπικουρούμενο από την Ρωσία, την Κίνα και τους δορυφόρους τους).

Είναι τα δείγματα της παγκοσμιοποίησης. Μιας Παγκοσμιοποίησης που η μικρογραφία της αντικατοπτρίζεται απόλυτα στον μικρόκοσμο της Ξάνθης και ποιο συγκεκριμένα στον δήμο της Ξάνθης.

Μιας Ξάνθης που το πολιτικό σύστημα εδώ και δεκαετίες φοράει το μπλε χρώμα της κεντροδεξιάς αλλά συνεργάζεται άνετα με το πράσινο χρώμα του πρώην ΠΑΣΟΚ  και παίρνει λεφτά από το ροζ του ΣΥΡΙΖΑ για να συντηρηθεί και στην δεδομένη στιγμή να εξοφλήσει τα δανεικά.

Βλέπε δημάρχους και περιφερειάρχες που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συνεργαστούν με το DEP, τους αναρχικούς και μπαχαλάκιδες είτε είναι κόκκινοι είτε είναι μαύροι, όλοι οι παραπάνω βολεύουν μια χαρά το υπάρχων πολιτικό σύστημα αρκεί να μην αλλάξει κάτι. Αρκεί το υπάρχον τοπικό πολιτικό σύστημα, πιστό αντίγραφο του πολιτικού συστήματος της Ελλάδος και της Ευρώπης, να παραμείνει στην εξουσία και να ορίζει τις ζωές των πολιτών – ψηφοφόρων – φορολογουμένων για δικό του όφελος.

Άρα αυτό που πρέπει να αξιολογηθεί άμεσα από τους Ξανθιώτες, Έλληνες και Ευρωπαίους ψηφοφόρους, είναι να προσπαθήσουμε όλοι μαζί  να δούμε όλη την εικόνα, όση βέβαια μας  επιτρέπει να δούμε το πολιτικό σύστημα ενδεδυμένο με μία μπλε, πράσινη και βυσινορόζ ομπρέλα.

Πρέπει οι Ξανθιώτες να σταθούνε μακριά από την εικόνα – φωτογραφία της Ξάνθης που οι διάφοροι υποψήφιοι όπως ο Δημαρχόπουλος, ο Τσέπελης, ο Χατζηθεοδώρου και στενοί τους συνεργάτες,  κουνάνε με περισσή χάρη μπροστά στα μάτια μας

που όλως περιέργως και οι τρείς, θέλουν να της ανάψουν – λένε – τα σβησμένα χίλια φώτα που οι ίδιοι με τις επιλογές τους τα έσβησαν.

Δυστυχώς όμως, αυτοί οι άνθρωποι, μέλη ενός πολιτικού συστήματος που απλά θέλει να προστατεύσει τα συμφέροντα του, κρατούν την εικόνα της Ξάνθης με τα 1000 χρώματα πολύ κοντά στα μάτια των ψηφοφόρων, μη επιτρέποντας τους να δούνε δεξιά αριστερά, πάνω κάτω και γιατί όχι πίσω από την εικόνα.

Είναι μία εικόνα – φωτογραφία, που επεξεργάζονται σε μυστικές υπόγειες συναντήσεις με πληρωμένους ίματς μέικερ και «ψηφοφόρους».

Είναι μία εικόνα – φωτογραφία που αυτοί θέλουν να δούμε στην πορεία μας για την κάλπη.

Είναι μία εικόνα τόσο κοντά στα μάτια μας που τα 1000 αναμμένα φώτα της εικόνας μας στραβώνουν και δεν μπορούμε καθαρά να την δούμε.

Σαφώς και δεν πρέπει να αφήσουμε σε αυτό το θολό κάδρο τα αξιόλογα άτομα, Ξανθιώτες που θέλουν και μπορούν να φωτίσουν την πόλη μας. Σαφώς και είναι στα γρανάζια παρατάξεων που σχεδόν όλοι γνωρίζουμε ότι οι επικεφαλής τους είναι γρανάζια του πολιτικού συστήματος που έφεραν την Ξάνθη σε αυτό το χάλι διαχρονικά και εκεί πλέον, οι Ξανθιώτες, θα πρέπει με κάποιον τρόπο να απομακρύνουν την εικόνα – φωτογραφία που κρατούν πολύ κοντά στα μάτια τους οι επιτήδειοι πολιτικάντηδες και «παρτάκιδες». Εκεί πλέον, θα πρέπει οι Ξανθιώτες να απομακρύνουν την φωτογραφία των αρχηγών των παρατάξεων και να κοιτάξουν κατά πρόσωπο τους δημοτικούς συμβούλους που είναι μέλη αυτών των παρατάξεων.

Να κοιτάξουν κατά πρόσωπο τους δημοτικούς συμβούλους – είμαστε βέβαιοι ότι οι αρχηγοί των παρατάξεων, λόγω της ματαιοδοξίας τους και της δίψας για εξουσία, θα αφήσουν ελεύθερο το πεδίο στους Ξανθιώτες για να αξιολογήσουν, μετρήσουν και «ζυγιάσουν» τους συμβούλους και ιδιαίτερα τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν στον πολιτικό – αυτοδιοικητικό στίβο.

Είναι αντιληπτό ότι οι ίδιοι οι αρχηγοί των παρατάξεων δεν νοιάζονται για τους συμβούλους. Μετράνε τα κουκιά που μπορεί ο κάθε σύμβουλος να φέρει και ανάλογα τον εκτιμούν ή όχι και εκεί είναι που ο Ξανθιώτης – ψηφοφόρος – φοροδότης μπορεί να κάνει την διαφορά. Μπορεί να διαλέξει ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν στον τόπο και νοιάζονται. Είναι παιδιά που δουλεύουν στην ζωή τους για να τα φέρουν βόλτα, στηρίζουν τις οικογένειες τους και βοηθάνε τους συνανθρώπους τους.

Είναι ευκαιρία γιατί οι αρχηγοί των παρατάξεων,  κρατάνε την εικόνα – φωτογραφία της πόλης μπροστά στα μάτια μας, για να κρύψουν το δικό τους πρόσωπό που είναι χωμένο στην διαπλοκή και την ανικανότητα, αφήνοντας ευτυχώς στους Ξανθιώτες, την εικόνα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων εκτεθειμένη στην αξιολόγηση και την εκτίμηση του κόσμου με αποτέλεσμα ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να «πληρωθεί» με το νόμισμα που του αξίζει στην κάλπη ανάλογα με την μέχρι τώρα πορεία του.

Γιατί επιμένουμε στην εκλογή των δημοτικών συμβούλων και ζητάμε από τους Ξανθιώτες να τους αξιολογήσουν και να τους «ζυγίσουν»;

Γιατί απλούστατα οι δήμαρχοι για τα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα της πόλης, θα είναι ανίσχυροι, ανίκανοι όπως ήταν τόσα χρόνια και επιβίωσαν χάρις στην «μαλαγανιά» τους και τις ανίερες συμφωνίες, θα κληθούν να κάνουν «συνεργασίες» με δημοτικούς συμβούλους για να «περάσουν» τα θέματα από το δημοτικό συμβούλιο δίνοντας τους την αίγλη της πολιτικής «συναίνεσης» που είναι βέβαιο – εκ του αποτελέσματος – ότι θα στηρίζει την προσωπική τους φιλοδοξία και όχι μόνο.

Οι δήμαρχοι, συνηθισμένοι σε αυτόν τον τρόπο διοίκησης,  θα προσπαθήσουν, όπως συνηθίζουν τόσα χρόνια, να πιέσουν, εκβιάσουν «λαδώσουν» τους συμβούλους, σε μία προσπάθεια να πετύχουν τον σκοπό τους. Δηλαδή την αναίμακτη παραμονή τους στην εξουσία και εδώ είναι η ευκαιρία των Ξανθιωτών.

Να επιλέξουν τους σωστούς δημοτικούς συμβούλους, τους αγωνιστές, τους έντιμους.

ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΌ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΈΦΕΙ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΩΦΕΛΟΣ

Ξανθιώτες είναι η ευκαιρία μας να στείλουμε εκεί που αξίζουν τους ανθρώπους που έκαναν την Ξάνθη και του Ξανθιώτες να αποζητούν ανάμεσα στους κακούς πολιτικούς τον λιγότερο χειρότερο.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Υ.Γ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΜΑΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΑΓΟΡΑ … ΖΩ … ΞΑΝΘΗ