«ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ 2025 εις μνήμη Ελευθερίου Μαυρίδη-ιδρυτή και επιτίμου πρόεδρου της Αγάπης»
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» ενημερώνει ότι ξεκινάνε από την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου έως και την Τρίτη 11 Νοεμβρίου, οι ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ 2025 εις μνήμη Ελευθερίου Μαυρίδη ιδρυτή και επιτίμου προέδρου της «Αγάπης». Για ακόμη μία φορά σε ταυτόχρονη συνεργασία και υποστήριξη με τρία Νοσοκομεία όπου διαθέτουν τις κινητές μονάδες αιμοδοσίας τους για τη δράση αυτή. Γενικό Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείου Αλεξανδρουπόλεως, σε συνδιοργάνωση με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Ξάνθης και Ν. Καβάλας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ., την Περιφέρεια ΑΜΘ-Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, και τους Δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου και Αβδήρων της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης και του Δήμου Νέστου της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Ενώ για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί και εθελοντική αιμοδοσία από το σύλλογό μας, στο δημοτικό διαμέρισμα Λύκειον του Δήμου Αρριανών.
Σε έναν ακόμα εορταστικό μήνα για την εθελοντική αιμοδοσία όπως είναι ο Νοέμβριος θα προσπαθήσουμε να συλλέξουμε όπως κάθε φορά αρκετές μονάδες αίματος από τους εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης και της περιοχής του Δήμου Νέστου, προκειμένου να ενισχύσουμε τις ανάγκες σε αίμα και αιμοπετάλια των κατοίκων της περιφέρειάς μας.
Προσπαθούμε με τη δράση μας αυτή να ενισχυθούν κυρίως και να ανακουφιστούν οι ανάγκες μετάγγισης των παιδιών ηλικίας από λίγων ημερών έως 14 ετών από ολόκληρη την Ελλάδα που «φιλοξενούνται» στο Νοσοκομείο της Αθήνας και στο οποίο δυστυχώς φιλοξενούνται και παιδάκια της περιοχής μας. Ταυτόχρονα όμως ενισχύουμε και τα εθνικά αποθέματα σε αίμα και υποστηρίζουμε τόσο τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, όσο και των άλλων Νοσοκομείων της Περιφέρειάς μας.
Επίσης θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να μυήσουμε στην ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και όλους αυτούς τους υγιείς συμπολίτες μας που ακόμη δεν πήραν την απόφαση να αιμοδοτήσουν εθελοντικά όπως και τους μαθητές της τρίτης τάξης των Λυκείων μας που συμπλήρωσαν τα 17 τους έτη και μπορούν πλέον με τη συγκατάθεση και των κηδεμόνων τους να συνδράμουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια του συλλόγου της «αγάπης».
Για μας τους οργανωμένους εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης που φέτος εορτάζουμε τα πενήντα έτη (50) έτη «προσφοράς» (1975-2025) αποτελεί άγγιγμα ψυχής η επαφή μας με τους νέους της περιοχής μας οι οποίοι κατά την πλειοψηφία τους συμμετέχουν με περισσή χαρά σε οποιαδήποτε εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνουμε, είτε είναι μέσα στα σχολικά τους συγκροτήματα μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς τους, είτε σε εξωτερικούς και ευχάριστους χώρους όπως του καταστήματος CAFEEINE DRIVE THRU στη Ξάνθη που στεγάζεται στην οδό Δημοκρίτου 29 για τους μαθητές των απογευματινών Λυκείων και του ΙΕΚ και της ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ.
«Η Εκπαίδευση προσφέρει το αίμα της» στην Ξάνθη και στα όρια του Δήμου Νέστου, οι μαθητές μαθαίνουν από νεαρή ηλικία να προσφέρουν στην αγνότερη μορφή εθελοντισμού που υπάρχει και το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό με την αρωγή όλων μας ώστε να δημιουργηθούν υπεύθυνοι και ευαισθητοποιημένοι αυριανοί πολίτες.
Σας καλούμε λοιπόν όλους όσους είστε και αισθάνεστε υγιείς, να συμμετάσχετε σε αυτή τη δράση και να προσπαθήσετε να δοκιμάσετε αυτή την υπέρτατη εμπειρία προσφοράς και δοτικότητας αποτελώντας τα νέα μέλη της οικογένειάς μας. Τέλος σας επισυνάπτουμε το συνολικό πρόγραμμα των εθελοντικών αιμοδοσιών για να δει ο καθένας ποια ημέρα, ώρα και τοποθεσία τον εξυπηρετεί καλύτερα.
Το να ζητάς είναι ανθρώπινο…το να προσφέρεις είναι θεικό…
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης Αναστασία Προδρ. Σπυριδοπούλου

