Γιάννης Ζερενίδης: Πρόεδρος ΔΕΥΑΞ. Το είπε και έγινε. Επίσημη έγκριση για την ύδρευση της Ξάνθης από τις πηγές Παραδείσου
Μια σημαντική εξέλιξη για την ασφάλεια και τη νομιμότητα της υδροδότησης της Ξάνθης σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης ενέκρινε τη χορήγηση άδειας υδρευτικής χρήσης ύδατος στη Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης, με ισχύ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2028.
Η απόφαση αφορά την αντλητική εκμετάλλευση των πηγών Στρατώνων Παραδείσου, που βρίσκονται στον Δήμο Νέστου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, από τις οποίες η Ξάνθη υδροδοτείται εδώ και περισσότερα από σαράντα χρόνια.
Η νέα άδεια διασφαλίζει την παροχή 5,5 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού ετησίως, εξασφαλίζοντας νόμιμη και ασφαλή υδροδότηση για περίπου 36.000 κατοίκους.
Αυτό σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο μας είπε ότι κάνει ενέργειες για να αποκτήσει η ΔΕΥΑΞ άδεια υδρευτικής χρήσης, πράγμα που σημαίνει ότι επί τέλους η ΔΕΥΑΞ θα πάψει να πληρώνει υπέρογκα ποσά στον δήμο Χρυσούπολης με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική της ευρωστία..
Η πρωτοβουλία όλης της προεργασίας έγινε από τον ίδιο τον πρόεδρο και το επιτελείο του για να φτάσει η Εταιρεία στο θετικό αυτό αποτέλεσμα.