Παιγνίδι και μάθημα ζωής στο περιαστικό άλσος της Ξάνθης

Γέμισε το περιαστικό άλσος της Ξάνθης, με παιδικές φωνούλες χαράς από το 5ο Νηπιαγωγείο της Ξάνθης,  που βρίσκεται επί της Σάρδεων

Συνοδοιπόροι σε αυτή την πρωτοβουλία του 5ου Νηπιαγωγείου της Ξάνθης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Κατασκηνωτές», όπου τα μέλη του συνέδραμαν για να μπορέσουν τα παιδάκια να αντιληφθούν την αξία του καθαρού περιβάλλοντος.

Όπως ανέφερε η διευθύντρια του νηπιαγωγείου κυρία Μένογλου Μαρία, σκοπός αυτής της δράσης είναι γονείς και δάσκαλοι, να δείξουν στα παιδιά τι σημαίνει καθαριότητα, τι σημαίνει καθαρό περιβάλλον, τι σημαίνει να μην πετούμε τα σκουπίδια μας όπου νάνε.

Η δράση περιελάβανε καθαρισμό του περιαστικού δάσους, όπου γονείς παιδιά και νηπιαγωγοί έγιναν έναν, με κύριο σκοπό, τα παιδιά να μάθουν να μην πετούν ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια τους, ακολούθησε ζωγραφική και το απαραίτητο και ζωογόνο παιγνίδι των παιδιών.

Ένα βιωματικό βήμα κοντύτερα στην αγάπη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι «Κατασκηνωτές» με «μπροστάρη» τον πρόεδρο τους Γιάννη Χριστίδη και αποστολή στην υποβοήθηση της προσπάθειας των γονιών και των δασκάλων σε ένα μάθημα ζωής, εκτός από τον καθαρισμό του περιαστικού άλσους, μέσα στα καθήκοντά τους συμπεριλήφθηκε και η Διοικητική Μέριμνα, στηρίζοντας τους παρόντες με τα εδέσματα που βαρύνουν τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Χριστίδης, οι Κατασκηνωτές συμμετείχαν σε αυτήν την προσπάθεια του 5ου Νηπιαγωγείου που σαν σκοπό έχει να διδάξει στα παιδάκια επί του πρακτέου, τι σημαίνει να μην πετάμε σκουπίδια ανεξέλεγκτα, το σημαίνει να είναι καθαρός ο περιβάλλον χώρος, δεσμευόμενος ότι οι Κατασκηνωτές θα βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό του 5ου Νηπιαγωγείου Ξάνθης..

Ελπίδα όλων είναι, τέτοιες δράσεις, να γίνονται συχνότερα και να γίνει βίωμα στους μικρούς μαθητές και αυριανούς πολίτες, ότι πρέπει να φροντίζουμε το περιβάλλον και να μην το ρυπαίνουμε.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ