«Κρεμασμένοι» από την πολιτεία οι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) μετά από 6 χρόνια προσφοράς και εμπειρίας στον Στρατό

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΥΕΘΑ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ;

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗΣ;

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Στρατιωτικών Π.Ε. Ξάνθης οι ΟΒΑ μετά από τρία χρόνια παραμονής στο στράτευμα και την απόκτηση εμπειρίας, παρόλο που σε δύο μήνες λήγει η σύμβασή τους δεν γνωρίζουν αν ανανεωθεί ή θα βρεθούν στο δρόμο.

Μάλιστα όπως αναφέρουν στην ανυπόγραφη επιστολή τους προς την Ένωση Στρατιωτικών, το πολιτικό σύστημα υποσχέθηκε λύση στο πρόβλημά τους αλλά, όπως δείχνει το όλο θέμα, δεν βρήκαν χρόνο να ασχοληθούν και η ώρα του αποχαιρετισμού της σημαίας για τους (ΟΒΑ) πλησιάζει, εκτός αν γίνει κάποιο θαύμα και την τελευταία στιγμή η πολιτεία λάβει κάποια απόφαση στο γόνατο και δεν χαθεί η πολύτιμη εμπειρία αυτών των νέων ανθρώπων από το στράτευμα.

Ο λαλίστατος κατά τα άλλα υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος τι λέει για όλα αυτά;

Το έμαθε ή μήπως οι ανώτατοι Αξιωματικοί δεν θέλουν να του ταράξουν τους κύκλους του κατά το αρχαίο ρητό;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΒΕΒΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ.

 

Είμαστε πρώτη σειρά ΟΒΑ του 2017, δηλαδή οι μοναδικοί που έχουμε συμπληρώσει 3 έτη και πάνω. Ταυτόχρονα συμπληρώνουμε σε 2 μήνες, 6 έτη. Συγκεκριμένα στις 29 Μαΐου 2023, με τα τελευταία γεγονότα, απολυόμαστε από τις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων. Έχουμε στείλει παντού, ότι τελειώνει η σύμβαση μας, δίχως να έχουμε νέα για ανανέωση ή κάτι αντίστοιχο. Νιώθουμε αδικημένοι και ταυτόχρονα απογοητευμένοι που δεν έχουμε κανένα νέο για το τι μέλλει γενέσθαι, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα με όλα αυτά. Σχεδόν 6 χρόνια υπηρετούμε κάθε μέρα την Ελληνική σημαία, έχοντας την εμπειρία και εκπληρώνοντας καθήκοντα ακόμα και μόνιμων στελεχών, παρά τον θεσμό μας. Ελπίζουμε ακόμα και την ύστατη στιγμή για μια ανανέωση ή και ακόμα να μπορέσουμε να μπούμε πίσω από μια σειρά ΕΠΟΠ με τα χρόνια υπηρεσίας που έχουμε. Δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε για να εισακουστούμε, καθώς η κυβέρνηση κωφεύει διαρκώς! Απευθυνθήκαμε ακόμη και σε κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι μας υποσχέθηκαν λύση, αλλά μέχρι και σήμερα, παρά τα δύο νομοσχέδια που αφορούν στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τίποτα δεν έχει προβλεφθεί για εμάς. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!»

 

Τέλος η Ένωση των Στρατιωτικών της Π.Ε. Ξάνθης μεταβίβασε στους σχετιζόμενους φορείς το αίτημα των (ΟΒΑ) και ζητά από τους βουλευτές του νομού να ενημερώσουν κατά την κρίση τους το κοινοβούλιο.

Εμείς θα συμπληρώσουμε μία ακόμη παράγραφο ρωτώντας τον κυβερνητικό βουλευτή Σ. Τσιλιγγίρη ο οποίος «αρμέγει» τα κρατικά ταμεία όπως όλοι οι βουλευτές της επικρατείας, γνώριζε άραγε αυτό το πρόβλημα της κοινωνίας της Ξάνθης;

Αν ναι τι έκανε;

Και να δώσουμε μία εικόνα της κατάστασης αν στην Ξάνθη υπηρετούν π.χ. 100 (ΟΒΑ) – είναι τυχαίο το νούμερο, δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό και δεν ενδιαφέρει, επί 1000 ευρώ που περίπου εισπράττει ένας (ΟΒΑ)  είναι ένα μηνιαίο ποσόν περίπου 100.000 ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι από την τοπική οικονομία θα λείπουν 100.000 ευρώ κάθε μήνα.

Ρωτάμε λοιπόν τον κυβερνητικό βουλευτή Σ. Τσιλιγγίρη, έλαβε άραγε πληροφόρηση για την μελλοντική οικονομική αιμορραγία της Ξάνθης;

Τι πρόταση έκανε για να αντισταθμιστεί αυτή η πιθανή οικονομική αιμορραγία από τον νομό Ξάνθης;

«Ντογρού» λοιπόν κύριε Βουλευτά στον Υπουργό και να του πεις ότι εκτός από την πολύτιμη εμπειρία που διαθέτουν οι ΟΒΑ και που κινδυνεύει να χαθεί αν τους διώξει, η Ξάνθη θα χάσει από την οικονομία της 100.000 ευρώ τον μήνα.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ
Για μία ακόμη φορά αποδυκνείεται ότι η Ελλάδα λειτουργεί και τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και αποδυκνύεται περίτρανα στην περίπτωση των ΟΒΑ.
Με λίγα λόγια το στράτευμα χάνει μία πολύτιμη εμπειρία 6 ετών στον χειρισμό του πανάκριβου υλικού του Στρατού, η Ξάνθη χάνει από την τοπική της οικονομία το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 100.000 περίπου ευρώ (ενδεικτικό) μηνιαίως και η πολιτεία περί άλλων τυρβάζει, ή μάλλον γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει. Τώρα έχουμε εκλογές και όλοι τρέχουν για την προσωπική τους επιτυχία. Όσο για την Ελλάδα; Άστη να περιμένει.
Αυτή είναι η Ελλάδα και αυτό το πολιτικό σύστημα που την διαφεντεύει. Φαντασθείτε ότι μιλάμε για χειριστές και τεχνικούς αρμάτων, πυροβόλων και ειδικών υλικών του Στρατού.
Α.Π.