Εκλογές α λα Ιταλία στην … Ελλάδα;

Όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, αν γινόταν αυτή την Κυριακή εκλογές, η ψήφος οργής λόγω των Τεμπών θα επικρατούσε.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Ζούγκλας», τα δύο πρώτα κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ κοντά και όσο και αν έχει αποκλειστεί η αυτοδυναμία με το εκλογικό σύστημα, η Ελλάδα θα μπει σε προεκλογική δίνη με ότι αυτό σημαίνει για την οικονομία και τα Εθνικά θέματα.

Ανεξάρτητα αν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης που δεν το αναφέρουν, ο κόσμος εξ αιτίας της οργής του με αφορμή τα Τέμπη – τα οποία στην παρούσα φάση είναι η κορφή του παγόβουνου – υπάρχει σωρευμένη οργή στον Ελληνικό λαό πολλών δεκαετιών για το πολιτικό σύστημα που διαφεντεύει τον τόπο και ικανοποιεί τις δικές του ανάγκες, παρά τις ανάγκες του Ελληνικού Λαού, μάλλον θα βρεθεί προ εκπλήξεων όταν στηθούν οι κάλπες.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να προσθέσουμε ότι η σωρευμένη οργή δεν προέρχεται μόνο από το κεντρικό πολιτικό σύστημα αλλά και από την διακυβέρνηση της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού.

Είναι δεδομένο ότι αν αυτή η οργή εκφραστή στην κάλπη για τις Εθνικές εκλογές, θα αφορά την Κεντρική Πολιτική Σκηνή αλλά, θα στείλει τα δικά της μηνύματα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι άμοιρη της σωρευμένης οργής που κρύβουν, προς το παρών οι πολίτες.

Εκείνο όμως που δεν προβάλλεται αρκούντως από τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης είναι ότι παρατηρείτε μία στροφή των πολιτών προς την ακροδεξιά και αυτό ανησυχεί το λεγόμενο «δημοκρατικό τόξο».

Δεν είναι διόλου απίθανο πλέον, ο επόμενος ρυθμιστής των εκλογών να είναι η ακροδεξιά και αυτός είναι ένας πανικός που δεν γίνεται να αποκρυβεί.

Άραγε πόσο μακριά είναι η Τζώρτζια Μελώνη και η ακροδεξιά κυβέρνηση της Ιταλίας από την Ελλάδα;

Μήπως ήρθε ο τροχός σε αυτό το σημείο και θα δει η Ελλάδα ακροδεξιές κυβερνήσεις;

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στους χαλεπούς καιρούς, ο λαός λειτουργεί ανορθόδοξα.

Με δεδομένο ότι η ΝΔ δεν είναι το γνωστό δεξιό κόμμα αλλά με Πρωθυπουργό το Κ. Μητσοτάκη θεωρείτε ένα κεντροδεξιό κόμμα και άρα ο χώρος της δεξιάς στην ουσία είναι κενός, μοιραία αυτός ο χώρος, δεν θα μείνει κενός και θα καλυφθεί από την δεξιά και την άκρα δεξιά.

Παρατηρώντας κανείς τα γεγονότα θα δει ότι είναι πολλά αυτά που οδηγούν στην μετακίνηση των ψηφοφόρων από την κεντροδεξιά του Κ. Μητσοτάκη δεξιότερα της σημερινής ΝΔ.

Είναι γεγονός ότι η απουσία του Σαμαρά και του Κ. Καραμανλή από τον πολιτικό χώρο αφήνουν κενό στους «ορθόδοξους» Νεοδημοκράτες οι οποίοι είναι στην φάση της αναζήτησης πολιτικής στέγης. Όπως προαναφέρθηκε η απουσία του Σαμαρά και του Κ. Καραμανλή είναι ορατή.
Σαφές προβάδισμα στον χώρο της δεξιάς θα μπορούσε κάποιος να αποδώσει στον Νίκο Δένδια και πολλοί είναι αυτοί που τον βλέπουν στο τιμόνι της ΝΔ σε περίπτωση αποχώρησης Κ. Μητσοτάκη.
Ο καιρός θα δείξει.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ