Δροσερό: Ήρθε η ώρα της κρίσης;

Μαθαίνουμε από την επιστολή του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου ΡΟΜ του Δροσερού προς τον Γεν. Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης Φτώχειας, κ. Σταμάτη Γεώργιο σχετικά με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης όπου σύμφωνα με τα αναφερόμενα, το ΚΕΑ έχει κοπεί σε πολλές οικογένειες γιατί δεν έχουν ρεύμα και γιατί δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία τους και σωστά η πολιτεία προσπαθεί τουλάχιστον, να ελέγξει την όλη κατάσταση γνωρίζοντας προφανώς ότι αυτή η κίνηση θα έχει πολιτικό κόστος και θα τους στρέψει προς τον ΣΥΡΙΖΑ ή όποιο από τα πολιτικά κόμματα υποσχεθεί μεγαλύτερα κοινωνικά βοηθήματα.

Οι Δροσερίτες ως Έλληνες Πολίτες μπορούν να εργαστούν, να δημιουργήσουν, να βάλλουν ρεύμα στα σπίτια τους αλλά και να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία.

Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε τι θα κάνει το κράτος στην ευάλωτη αυτή – όπως χαρακτηρίζεται για πολιτικούς καθαρά λόγους – κοινωνική ομάδα, αλλά για το  βοήθημα, που τους πόρους στερούνται οικογένειες που πασχίζουν νύχτα μέρα για να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους, θα πρέπει να υπάρχουν κριτήρια.

Είναι άλλο που ξαφνικά για τον άλφα ή βήτα λόγο έχασες την δουλειά σου, χάθηκε η επιχείρηση σου και είσαι κοινώς στον «άσσο», δηλαδή στο μηδέν και χρειάζεσαι την κρατική αρωγή για να ορθοποδήσεις και να συνεχίσεις την μάχη για την ζωή σου και άλλο να είσαι αραχτός, να επιβιώνεις συνήθως κάνοντας ζημιά σε άλλους συμπολίτες μας με πολλούς και διαφόρους τρόπους ή να είσαι αραχτός και να περιμένεις το βοήθημα από το κράτος.

Να συμφωνήσουμε με την παρέμβαση της κυρίας Σαμπιχά αλλά μήπως κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάχυ;

Κανένας δεν είπε ότι στο Δροσερό δεν υπάρχουν νοικοκύρηδες που πασχίσουν με την δουλειά τους άσχετα με το ποια είναι, στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και δεν περιμένουν καμία κρατική βοήθεια για να επιβιώσουν.

Άρα λοιπόν είναι απαραίτητος ο έλεγχος της πολιτείας και δικαίως πραγματοποιείται αν πραγματοποιείται.

Τι θα πει δεν έχουν ρεύμα στο σπίτι ή δεν πάει το παιδί τους στο σχολείο γιατί τάχα μου είναι υπεράριθμοι;

Αλήθεια δεν είδαμε τους Δροσερίτες να στήνονται έξω από το δημαρχείο για να ζητήσουν σχολείο από τον Τσέπελη και τον κάθε Τσέπελη;

Αντίθετα όμως, τα πανηγύρια και οι αυθαίρετη ηχορύπανση δεν τους ενοχλεί.